Tudorel Toader, la Suceava:

Nu aş fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial, mai ales într-o perioadă atât de frământată

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, sâmbătă, la Suceava, într-o conferinţă de presă, că în cazul judecătorului Petre Lăzăroiu, care a acuzat presiuni din partea consilierului prezidenţial Simina Tănăsescu, a spus că el nu ar fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial.

Tudorel Toader a menţionat că îi cunoaşte bine pe amândoi, cu Lăzăroiu fiind coleg la Curtea Constituţională, iar cu Simina Tănăsescu coleg în mediul universitar.

„Eu personal, ca judecător, nu aş fi dat curs solicitării unui consilier prezidenţial şi într-o perioadă atât de frământată. Să-i dea două cărţi? Nici măcar nu i-a spus dinainte: Veniţi să vă dau două cărţi. Dacă vreţi, într-o anumită regulă de protocol, categoric judecătorul e deasupra şi consilierul ar fi trebuit să se ducă. Probabil a primat regula cealaltă, că e o doamnă şi nu e un domn. Eu nu aş fi dat curs invitaţiei”, a spus ministrul Justiţiei.

El a criticat însă şi acţiunea Siminei Tănăsescu.

„Categoric, este absolut nefiresc faptul ca un consilier să-i spună unui judecător, indiferent de nume, vedeţi că un ONG a făcut la Preşedinţie o solicitare de revocare că aţi avut doi ani un rest înainte”, a spus ministrul.

Tudorel Toader a subliniat că Simina Tănăsescu cunoaşte că legea permite reînvestirea pe mandat întreg când restul este mai mic de trei ani ca să se intre pe procedura celor trei ani când se schimbă componenţa Curţii şi se fac alegeri.

El a apreciat că a fost „un gest cel puţin nefiresc” mai ales că în perioada respectivă tema a fost alimentată absolut artificial de foarte mulţi că este un mandat nelegal.

Judecătorul constituţional Petre Lăzăroiu a acuzat presiuni ale Preşedinţiei României prin consilierul prezidenţial Simina Tănăsescu, care i-ar fi cerut acestuia o întâlnire în care i-ar fi spus că un ONG a cerut preşedintelui să emită un decret de revocare pentru că a depăşit mandatul de 9 ani de judecător constituţional.

După acest scandal, Simina Tănăsescu a demisionat din funcţia de consilier prezidenţial.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: