Maşină cu ţigări de contrabandă, descoperită de poliţiştii de frontieră suceveni în aşteptarea şoferului

La finele săptămânii trecute, lucrătorii din cadrul Sectorului PF Brodina au depistat în timpul derulării activităţii de patrulare în zona de responsabilitate, pe raza comunei Brodina, un autoturism marca Audi A4, înmatriculat în Marea Britanie. „Deoarece existau suspiciuni că în acesta se află ţigări de provenienţă ucraineană, poliţiştii de frontieră au procedat la supravegherea maşinii”, după cum ne-a declarat comisar-şef Ilie Poroch-Seriţan, purtătorul de cuvânt al STPF Suceava. Decizia luată de oamenii legii s-a dovedit a fi una inspirată, deoarece, la scurt timp, la faţa locului şi-a făcut apariţia şi un tânăr, în vârstă de 19 ani, care a declarat că autoturismul îi aparţine. „În prezenţa acestuia s-a efectuat un control asupra maşinii, ocazie cu care în portbagaj a fost descoperit un colet cu ţigări” a mai afirmat sursa citată, adăugând că „lucrătorii noştri au procedat şi la cercetarea zonei, iar în imediata apropiere au mai fost descoperite încă şase colete cu ţigări, din acelaşi lot”. În urma inventarierii a rezultat o cantitate de ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 41.000 de lei. Produsele din tutun au fost confiscate iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, autoturismul folosit la activitatea infracţională a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

O maşină blindată cu ţigări de contrabandă a fost descoperită şi în Vama Siret

Tot la finele săptămânii trecute, în jurul orei 19.30, în PTF Siret s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră un bărbat în vârstă de 42 de ani, conducând un autoturism marca Honda, înmatriculat în România. În baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunţit asupra maşinii descoperind astfel ascunse, în barele de protecţie, în semiaripi şi sub blindajele de protecţie de sub autoturism, peste 1.300 de pachete cu ţigări de diferite mărci, de provenienţă extracomunitară. Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 7.000 lei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: