Viceprimarul Marian Andronache crede că noul sistem de circulaţie din municipiu va fi introdus etapizat

> Şi eu aş fi total dezorientat a doua zi dacă va fi implementat deodată, crede el

 Viceprimarul Sucevei, Marian Andronache, a declarat, marţi, pentru Interviurile Exclusiv LIVE News Bucovina, că este nevoie de o soluţie pentru fluidizarea traficului în municipiul Suceava, dar consideră că studiul de trafic ce prevede introducerea de sensuri unice va trebui implementat etapizat.

 „Municipiul Suceava este foarte aglomerat. Este clar că nu se mai poate continua aşa”, a spus Andronache.

El a arătat că alte soluţii, faţă de cele prezentate prin studiul de trafic, sunt mai greu de realizat. „Un studiu de trafic făcut de o firmă de specialitate ne spune că e o soluţie bună. S-ar mări viteza de deplasare a maşinilor de la la 10-14 km/h în prezent la 24 de km/h, ceea ce ar fi OK. S-ar circula bine în oraşul nostru. Avem aceste intersecţii la bulevardul principal care strangulează circulaţia şi trebuie făcut ceva”, a spus viceprimarul.

El consideră că sucevenii nu sunt încă suficient de bine informaţi despre acest proiect şi mulţi nu ştiu dacă e bine sau nu să se introducă aceste sensuri unice. „Chiar nici eu, la început, nu eram sigur. Mă gândeam că vin de acasă, cum ajung la Primărie? Pe unde ajung? Trebuie să ocolesc tot oraşul. Nu! Am găsit varianta cea mai scurtă. Dacă s-ar introduce aceste sensuri unice se găsesc soluţii, dar chiar dacă traseul se lungeşte cu 4-500 de metri – un kilometru, eu zic că e un câştig. Totul ar fi în favoarea cetăţenilor, nu ar fi în defavoarea lor”, a spus viceprimarul.

El a menţionat că împreună cu consilierul local PMP Constantin Munteanu se pronunţă pentru introducerea acestor sensuri unice. „E o lucrare făcută de specialişti în măsură să îşi dea o părere. (…) Să lăsăm aici să vorbească specialiştii. E o firmă care a făcut mari proiecte în ţara asta şi în oraşe în care se circulă foarte bine în momentul de faţă”, a spus Andronache.

În ceea ce priveşte implementarea acestui studiu de trafic, viceprimarul crede că ar trebui introdus în etape, până când sucevenii vor fi familiarizaţi cu noile măsuri.

„Poate să se meargă etapizat cu introducerea unor sensuri unice pe anumite străzi, să vedem ce rezultate avem. Să-l dai deodată – şi eu care m-am uitat pe planşe – a doua zi când ar fi lucrul ăsta aş fi total dezorientat, cred că nu aş şti pe unde să o mai iau, dar mai ales cineva care nu s-a uitat niciodată şi nu cunoaşte cum va fi traficul”, a spus Marian Andronache.

Viceprimarul a adăugat că după ce studiul de circulaţie se aprobă în Consiliul Local, mai sunt proiecte de executat.

„Proiectele acelea vor spune multe lucruri după ce se aprobă acest studiu. Nu e chiar «gata, am dat drumul şi pornim»”, a explicat Andronache.

Întrebat dacă se introduc în acest an până în luna august, Andronache a răspuns că nu crede că va fi implementat întreg studiul.

„Eu nu văd să se introducă tot. Dacă o să mergem, se va introduce pe anumite străzi, în aşa fel încât oamenii să fie obişnuiţi cu măsurile luate step by step”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: