Val de străini depistat în 24 de ore pe teritoriul român

În ultimele 24 de ore, în urma acţiunilor desfăşurate la nivel naţional, poliţiştii de imigrări au depistat nu mai puţin de 26 de cetăţeni străini în situaţii ilegale, cu şedere ilegală sau desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale. Potrivit datelor oficiale pe care le deţinem, au fost emise 6 decizii de returnare, s-a dispus măsura luării în custodie publică în 4 cazuri şi au fost instituite 6 consemne de nepermitere a intrării în ţară. Asta după ce poliţiştii Inspectoratului General pentru Imigrări au desfăşurat la nivel naţional mai multe acţiuni, proprii şi în cooperare cu alte instituţii cu atribuţii în domeniu, pe linia prevenirii şi combaterii şederii ilegale şi a muncii nedeclarate a cetăţenilor străini. În cadrul acestora, au fost depistaţi în situaţii ilegale, cu şedere ilegală sau desfăşurând activităţi lucrative fără forme legale, nu mai puţin de 26 de cetăţeni străini, cu vârste cuprinse între 23 şi 57 de ani. Aceştia provin din Republica Moldova, Turcia, Serbia, Afganistan, Pakistan, Filipine, Sierra Leone, Cuba, Nigeria, Egipt, Irak şi Maroc. „Ca urmare a celor constatate, pentru 6 străini au fost emise decizii de returnare prin care sunt obligaţi să părăsească teritoriului României în termen de 15 zile, iar în cazul a altor 4 s-a dispus măsura luării în custodie publică. De asemenea, 3 persoane au fost îndrumate să se prezinte la sediul structurii de imigrări, din raza de reşedinţă, cu documentele necesare în vederea reglementării dreptului de şedere” după cum se arată într-un comunicat oficial al Inspectoratului General pentru Imigrări. Totodată, conform sursei citate, „la ieşirea din ţară, pe numele a 6 străini va fi instituită măsura de nepermitere a intrării în România pentru o perioadă cuprinsă între 3 luni şi 5 ani”.

De suferit nu au avut doar „stranierii” identificaţi cu şedere ilegală pe pământ românesc, ci şi mai multe societăţi comerciale ce nu au respectat legislaţia în vigoare cu privire la încadrarea în muncă a cetăţenilor străini. Acestora le-au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 61.000 lei. De asemenea, au fost preluaţi de la poliţiştii de frontieră 5 cetăţeni străini din Vietnam, cărora le-a fost revocat dreptul de şedere pe teritoriul României şi au fost introduşi în Centrul de Cazare pentru Străinii Luaţi în Custodie Publică Otopeni, până la îndepărtarea sub escortă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: