Start oficial pentru campania „Protejează-ţi buzunarul !”

> Până la finele sezonului estival, poliţiştii suceveni vor să nu se mai confrunte cu niciun furt din buzunare

În perioada iunie – septembrie, poliţiştii suceveni desfăşoară noi activităţi specifice cuprinse în campania de prevenire intitulată „Turism în Siguranţă”, care de această dată se referă la protejarea buzunarului fiecăruia. Campania se adresează deopotrivă turiştilor care se vor afla în perioada următoare pe raza judeţului, dar şi sucevenilor care doresc să călătorească în ţară sau în străinătate. Potrivit organizatorilor, în cadrul ei, „sunt derulate activităţi de informare şi responsabilizare a cetăţenilor cu privire la adoptarea unui comportament preventiv în vederea reducerii riscului victimal, dar şi acţiuni ale structurilor operative pentru identificarea şi sancţionarea celor care încalcă prevederile legale”. Pentru rezultate cât mai bune, „vor fi organizate acţiuni în trafic pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi creşterea gradului de siguranţă rutieră, acţiuni pentru legalitatea actelor de comerţ, acţiuni la unităţile de cazare, precum şi în zonele turistice la operatorii economici şi unităţile de alimentaţie publică”. Campania a debutat cu o serie de activităţi de prevenire a furturilor din genţi şi buzunare, după ce în prima jumătate a anului în curs, doar la nivelul judeţului Suceava au fost sesizate 63 de astfel de fapte, cele mai multe dintre ele, 48, în mediul urban iar alte 15 în mediul rural. ”Din experienţa anilor anteriori s-a constatat că pe perioada verii astfel de fapte au un trend ascendent şi prin prisma faptului că sunt organizate o serie de evenimente publice sociale, artistice, culturale şi sportive, atenţia şi vigilenţa cetăţenilor fiind mai uşor de distras de către infractori” după cum ne-a declarat şi comisar-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava.

Campania face parte dintr-una derulată la nivel european

Potrivit sursei citate, activităţile derulate la nivelul judeţului Suceava se înscriu în campania derulată în perioada iunie – august, la nivel european. „Protect your pocket!”, aşa cum a fost ea denumită în limbaj internaţional, a debutat în contextul desfăşurării Campionatului Mondial de Fotbal din Rusia. În acest contex, poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii – IPJ Suceava au intensificat activităţile pentru prevenirea furturilor din buzunare şi genţi, derulând acţiuni de informare atât în mediul urban, cât şi în zona rurală. Campania promovează măsurile elementare de autoprotecţie care contribuie la creşterea gradului de conştientizare a cetăţenilor în privinţa importanţei adoptării principalelor metode de protecţie a bunurilor personale, ca modalităţi eficiente de prevenire a furturilor. „Fiţi cu un pas înaintea hoţilor!” este mesajul transmis tuturor de către oamenii legii.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: