Handbal masculin, juniori IV

Echipa CSU Suceava, pe locul al XIV-lea la turneul final al Campionatului Naţional

Echipa de handbal juniori IV a Clubului Sportiv Universitar din Suceava, pregătită de antrenorul Florin Ciubotariu, a participat, zilele trecute, la turneul final al Campionatului Naţional, ce a avut loc la Baia Mare. Din păcate, sucevenii au avut ghinion şi au picat într-o grupă cu gazdele de la Minaur Baia Mare, care, la final, au câştigat bronzul naţional, dar şi cu echipa ce avea să devină campioană a României, CSM Bucureşti. În primul meci, sucevenii au pierdut cu 28–34 disputa cu băimărenii, după un joc echilibrat în prima parte ce s-a rupt după trei aruncări de la 7 metri ratate de CSU. În meciul doi, elevii lui Florin Ciubotariu au cedat cu 24–36 în faţa celor de la CSM Bucureşti, o echipă care pe lângă titlu a dat şi patru jucători în echipa ideală a turneului. În ultima partidă din grupă, Suceava a câştigat cu 27–24 în faţa celor de la CSM Şcolar Reşiţa şi s-a clasat pe locul trei. Mai apoi, în grupa secundară, CSU a pierdut cu 26–30 meciul cu CSŞ Odorhei şi cu 18–21 cu AHC Dobrogea Sud, după ce sucevenii au condus cu 13–9 la pauză. În meciul pentru locurile 13–16, Suceava a învins CSŞ Făgăraş cu 31–28, iar în ultima partidă a turneului, cea pentru locurile 13–14, a pierdut în faţa Reşiţei la un gol, 19–20.

La finalul turneului, antrenorul Florin Ciubotariu s-a arătat mulţumit de comportarea echipei în acest turneu final, dar şi-n tot sezonul. Mai mult, turneul final i-a arătat unde mai are de lucrat cu aceşti copii, ce au fost pentru prima dată la un turneu final de handbal normal şi nu de minihandbal.

„Mă bucur pentru faptul că aceşti copii au răspuns la ideile şi concepţia mea de joc. Acest turneu de anvergură, la care au fost cele mai bune 16 echipe din ţară, te ajută să-ţi dai seama de locul în care te afli în acest moment, chiar dacă nu este unul relevant, deoarece am avut o grupă foarte grea. Am fost plăcut surprins de faptul că lumea a devenit mult mai interesată de acest fenomen şi mult mai implicată, dar şi de faptul că handbalul s-a dezvoltat mult şi la copii, unde se joacă acum în viteză, cu acţiuni individuale şi de grup foarte bune”, a explicat Florin Ciubotariu.

Echipa suceveană a fost formată din două generaţii de jucători, născuţi în 2005 şi-n 2006, handbalişti ce au debutat la un astfel de turneu final pe teren normal.

„Cred că la acest turneu a contat mult şi experienţa mai mare a adversarilor, care au copii de 2005 ce au jucat doi ani la 2004 şi care au mai prins un turneu final. Acest lucru s-a văzut în unele momente din jocuri. Până la performanţa mare, aceşti copii mai au de trecut multe etape, deoarece abia au făcut cunoştinţă cu handbalul adevărat. Ştim ce avem de pregătit în continuare, în primul rând trebuie să lucrăm la pregătirea fizică generală, dar şi la tehnică. Jucătorii noştri au dat dovadă de implicare şi determinare maximă, luptând până ultima picătură de sudoare, în multe momente de la egal la egal cu adversari mai experimentaţi”, a mai precizat antrenorul Florin Ciubotariu.

CSU Suceava a rulat la acest turneu final un lot format din: Matei Bejinariu (căpitan), David Duman, Codrin Dascălu, Andrei Raţă, Claudiu Zaharia, Ionuţ Nichitean, Ştefan Leonte, Matei Botezat, Teodor Moşneagu, Cătălin Mujdei, Emilian Şerban, David Cota, Teodor Ilucă, Matei Mamciuc şi Eduard Rusu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: