De „Zilele Sucevei”, 70 de poliţişti locali vor acţiona în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice

Aproximativ 70 de poliţişti locali din toate compartimentele funcţionale vor acţiona, de Zilele Sucevei, în vederea menţinerii ordinii şi siguranţei publice, a anunţat directorul Poliţiei Locale Suceava, Ovidiu Doroftei.

Directorul Poliţiei Locale Suceava a precizat, miercuri, într-un comunicat de presă, că în perspectiva manifestărilor dedicate „Zilelor Sucevei”, în perioada 22 – 24 iunie 2018, Poliţia Locală Suceava va acţiona, în temeiul dispoziţiilor stabilite prin Legea nr. 155/2010, în locaţiile unde se vor desfăşura spectacole şi procesiuni religioase.

Ovidiu Doroftei a menţionat că vor fi instituite măsuri privind asigurarea ordinii şi siguranţei publice în zonele de responsabilitate, în vederea prevenirii faptelor antisociale, pentru fluidizarea circulaţiei rutiere şi pentru prevenirea blocării traficului rutier în zonele aglomerate, ori la parcarea autovehiculelor în locuri nepermise.

Totodată, se va acţiona pentru prevenirea şi combaterea activităţii de comerţ ce se va desfăşoară fără a respecta legislaţia în vigoare, iar în domeniul protecţiei mediului, în atenţia poliţiştilor locali vor fi agenţii economici şi persoanele fizice care depozitează necontrolat şi în alte locuri decât cele autorizate deşeuri sau ambalaje.

De asemenea, poliţiştii locali vor participa direct la procesiunea închinată Sf. „Ioan cel Nou” de la Suceava, totodată, fiind luate măsuri de ordine şi siguranţă publică, de fluidizare a traficului rutier şi pietonal în zona Mănăstirii „Sf. Ioan”, dar şi pe traseul de desfăşurare a procesiunii de însoţire a moaştelor, în colaborare cu Brigada Mobilă de Jandarmi Bacău şi Biroul Rutier al Poliţiei Municipiului.

„Conform planului de măsuri în privinţa menţinerii ordinii şi siguranţei publice, efectivul stabilit în perioada desfăşurării evenimentelor dedicate Zilelor Sucevei este de aproximativ 70 de poliţişti locali din toate compartimentele funcţionale. Cetăţenii sunt rugaţi, acolo unde semnalează evenimente sau fapte care intră sub incidenţa legii, să apeleze la poliţiştii din teren, la Secţiile de Poliţie Locală sau la dispeceratul instituţiei, la tel.0230/212192”, a menţionat Ovidiu Doroftei.

Având în vedere că în zilele următoare zona Mănăstirii Sf. Ioan, zona centrală şi parcarea de la Iulius Mall Suceva vor fi aglomerate, Poliţia Locală Suceava îi sfătuieşte pe cetăţenii care vor participa la evenimentele organizate să acorde o atenţie deosebită obiectelor şi bunurilor de valoare pe care le au asupra lor, pentru a nu deveni victime ale infractorilor.

De asemenea, sucevenii însoţiţi de copii, atât în zona Mănăstirii Sf. Ioan, în centrul municipiului, în parcarea de la Iulius Mall Suceava sau în alte zone unde se desfăşoară activităţi dedicate Zilelor Sucevei, sunt sfătuiţi să fie în permanenţă atenţi pentru a evita orice situaţie neplăcută. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: