Cursanţii Lectoratului de limbă română al USV de la Cernăuţi au efectuat o aplicaţie practică în România

 Între 14 şi 17 iunie a.c., 18 cursanţi ai Lectoratului de limbă română de la Cernăuţi, însoţiţi de lector Gina Puică, au efectuat o aplicaţie practică în România, la invitaţia şi cu sprijinul logistic şi financiar al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava (USV).

Potrivit unui comunicat al USV, grupul a fost constituit din cadre didactice şi studenţi de la departamente tehnice şi umaniste ale Universităţii Naţionale „Yurii Fedkovici” din Cernăuţi (UNYF), uniţi de interesul pentru limba română, pe care o studiază ca începători sau ca avansaţi.

„Stagiul a fost unul mobil, permiţând cursanţilor să ajungă în numeroase localităţi din Transilvania şi din Bucovina, în special la Târgu-Mureş, Alba-Iulia, Cluj, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc, Marginea, Suceviţa, Rădăuţi, şi să înţeleagă direct şi în profunzime diverse aspecte ale culturii româneşti de ieri şi de azi. Au fost vizitate, între altele, muzee (Muzeul Unirii din Alba-Iulia, Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc), locuri interesante turistic şi cultural, precum Salina Turda, mănăstiri (Suceviţa)”, a arătat sursa citată.

Reprezentanţii USV au menţionat că stagiul a urmărit consolidarea noţiunilor practice de limbă română, imersiunea în cultura românească şi întărirea coeziunii grupului de cursanţi. Diversele vizite au răspuns, de asemenea, interesului ştiinţific al cursanţilor (în special al cadrelor didactice specialiste în geografie, istorie, literatură universală şi comparată, limbi străine etc.).

Lectoratul de limbă română al USV de la Cernăuţi a fost deschis în noiembrie 2014, în baza Protocolului de colaborare dintre USV şi UNYF. În anul universitar în curs, numărul de cursanţi înscrişi este de 73.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: