Oraşul Vicovu de Sus are undă verde la finanţarea unui proiect în cadrul REGIO

Ieri, la Piatra Neamţ, s-a semnat, de către dl Vasile Asandei, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Est, şi dl Gheorghe Schipor, primarul oraşului Vicovu de Sus, contractul de finanţare prin Programul Operaţional Regional a proiectului „Extinderea suprafeţei de spaţii verzi în oraşul Vicovu de Sus prin reconversia funcţională a două terenuri neutilizate”, al cărui principal obiectiv este aducerea a peste 10.000 de mp de terenuri neutilizate la statutul de spaţiu verde.

Vicovu de Sus este renumit pentru fabricile de încălţăminte şi de prelucrare a lemnului; orăşelul cu puţin peste 16.000 de locuitori se mândreşte şi cu bogăţia naturii şi cu diversitatea artei populare pe care o depozitează.

Pentru a creşte calitatea vieţii acestor oameni, dar şi pentru a îmbrăca oraşul într-o haină mai verde, mai atrăgătoare pentru turişti, Primăria oraşului Vicovu de Sus va implementa, pe parcursul a 50 de luni, un proiect finanţat în cadrul REGIO, Prioritatea de investiţii – 5.2 – „Realizarea de acţiuni destinate îmbunătăţirii mediului urban, revitalizării oraşelor”, cu o valoare nerambursabilă de 732.000 euro, după cum se precizează într-un comunicat de presă al ADR Nord-Est.

Proiectul vizează reconversia funcţională a două terenuri neutilizate şi abandonate, cu o suprafaţă de 10.600 mp, şi transformarea acestora în spaţii verzi cu funcţiuni de agrement şi de petrecere a timpului liber pentru comunitate, dar şi asigurarea accesibilităţii rutiere şi pietonale la spaţiul verde nou creat. Intervenţiile care se vor realiza prin proiect urmăresc modelarea terenului, gazonarea suprafeţelor, plantarea de arbori şi arbuşti, realizarea de alei pietonale, amenajarea de piste pentru role şi biciclete, crearea unui skate-parc, facilitarea accesului persoanelor cu dizabilităţi şi instalarea de sisteme Wi-Fi.

„Proiectele cu o puternică componentă de protecţie a mediului, aşa cum este acesta, nu sunt, de obicei, o preocupare a comunităţilor mici. Cu atât mai mult mă bucură această iniţiativă a dlui primar Gheorghe Schipor, care a înţeles că locuitorii oraşului pe care îl conduce de 10 ani au nevoie de aer curat, de parcuri şi spaţii verzi şi de locuri în care copiii lor să se joace în siguranţă. Satisfacţia noastră este că proiecte similare se derulează şi în municipiul Roman, în oraşele Siret, Gura Humorului şi Buhuşi şi ne dorim ca preocuparea pentru dezvoltarea spaţiilor verzi să devină contagioasă în regiunea Nord-Est”, a declarat Vasile Asandei, directorul general al ADR Nord-Est.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: