Au sosit la municipalitate şi ultimele maşini electrice cumpărate cu fonduri elveţiene

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a anunţat, marţi, că ultimele autovehicule electrice achiziţionate printr-un proiect cu finanţare din partea Confederaţiei Helvetice au ajuns la municipalitate.

El arătat că este vorba de o automăturătoare şi o autocisternă destinată Direcţiei Domeniului Public, având garanţie baterii de 48 de luni şi garanţie de funcţionare de 4.000 de ore.

„Prin Programul «Electromobilitate – Vehicule electrice pentru o municipalitate verde» s-au achiziţionat în total 11 autoturisme electrice: 2 furgonete, 2 autoutilitare şi 10 biciclete electrice şi s-au montat 24 de prize de încărcare standard şi rapide”, a menţionat primarul.

El a subliniat că la începutul lunii iulie va avea loc licitaţia pentru achiziţia a cinci autobuze electrice de capacitate redusă, tot cu fonduri elveţiene, din economiile realizate la licitaţiile organizate de municipalitate.

„Suceava este un oraş verde – Green City!”, a conchis Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: