Expoziţia „Cămaşa cu altiţă din Bucovina. Tezaur etnografic – documente cusute”

Muzeul Etnografic Hanul Domnesc marchează şi în acest an Ziua Universală a Iei. Duminică, 24 iunie a.c., la ora 14.00, va fi deschisă expoziţia temporară „Cămaşa cu altiţă din Bucovina. Tezaur etnografic – documente cusute”.

Potrivit unui comunicat al Muzeului Bucovinei, expoziţia aduce pentru prima oară în atenţia publicului patrimoniul etnografic din categoria Tezaur, precum şi fragmente de altiţă (mostre) din colecţia Port popular, care datează de la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Aceste piese fac parte din documentele etnografice care ilustrează unicitatea şi creativitatea cămăşii româneşti cu altiţă.

„Expoziţia se doreşte a fi o restituire către public a valorilor tezaurizate în depozitele muzeului, în Anul european al patrimoniului. Alături de noi, ca în fiecare an, va fi Asociaţia «Ia Bucovina» care va organiza ateliere de creaţie pentru copii şi adulţi: pictură pe lemn şi pânză, podoabe din mărgele, împletituri coroniţe de sânziene şi veţi putea asculta un concert de muzică clasică susţinut de «Asociaţia Schertzo dell’Arte»”, au precizat reprezentanţii Muzeului Bucovinei.

Expoziţia este deschisă în perioada 24 iunie – 24 august 2018. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: