Daunele acordate actriţei Rebel Wilson în procesul de defăimare intentat Bauer Media au fost drastic reduse

Daunele acordate actriţei Rebel Wilson pentru defăimare în procesul cu trustul german de presă Bauer Media au fost drastic reduse în urma câştigării de către acesta din urmă a apelului intentat, informează DPA. Vedetei din „Pitch Perfect” şi „Bridesmaids” îi fuseseră acordate iniţial daune în valoare de 4,5 milioane de dolari australieni (3,6 milioane SUA) după ce în presă apăruse o serie de articole defăimătoare la adresa sa. Trustul, cu sediul în Germania, nu a atacat verdictul, însă a susţinut că valoarea daunelor este excesivă. Curtea de Apel din Melbourne a decis însă că Bauer Media va trebui să plătească actriţei doar 600.000 de dolari. Wilson, în vârstă de 38 de ani, nu a fost prezentă în instanţă.

În luna iunie a anului trecut, actriţa câştigase un proces extrem de mediatizat, după ce Bauer publicase opt articole în 2015, în care se susţinea că Wilson minţise cu privire la vârsta sa, numele real şi mai multe întâmplări din copilărie. Actriţa a declarat că articolele i-au afectat cariera şi au împiedicat-o să mai facă parte din distribuţia unor superproducţii precum „Trolls” şi „Kung Fu Panda 3” deoarece s-a considerat că provoacă „discordie”. În 2017, vedeta din „Pitch Perfect”, născută la Sydney, a obţinut, în urma deciziei Curţii Supreme din statul Victoria, cea mai mare sumă cu titlul de daune acordată vreodată în Australia, constând în 650.000 de dolari daune generale şi 3,9 milioane daune „speciale”. Instanţa a hotărât însă joi că nu există nicio bază pentru care actriţei să îi fie acordate daune „speciale”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: