ANI:

Viceprimarul oraşului Milişăuţi, Vicenţie Popescu, în conflict de interese

Agenţia Naţională de Integritate a anunţat, miercuri, că viceprimarul oraşului Milişăuţi, Vicenţie Popescu, este acuzat de conflict de interese administrativ, întrucât a stabilit că fiul său a câştigat o licitaţie organizată de Primărie.

Potrivit ANI, în perioada exercitării mandatului de viceprimar 2012-2016, Vicenţie Popescu a participat, în calitate de consilier local, la o serie de sedinţe ale Consiliului Local, fără a anunţa la începutul dezbaterilor interesul personal pe care îl avea în problemele supuse dezbaterilor.

Sursa citată arată că, de asemenea, acesta a deţinut calitatea de preşedinte al Comisiei de licitaţie pentru închirierea, arendarea, concesionarea sau vânzarea bunurilor aparţinând domeniului public sau privat a oraşului Milişăuţi, analizând ofertele depuse şi semnând un proces-verbal prin care s-a stabilit că fiul său este câştigătorul unui teren în suprafaţă de 4.589 mp.

Potrivit legii, „Primarii şi viceprimarii, primarul general şi viceprimarii municipiului Bucureşti sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”.

Inspectorii de integritate susţin că Vicenţie Popescu a  încălcat dispoziţiile art. 70, art. 71, art. 76, alin. (1) şi ale art. 77 din Legea nr. 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 46, alin. (1) din Legea nr. 215/2001 şi dispoziţiile art. 75, lit. a)  şi art. 77 din Legea nr. 393/2004. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: