Ioan Bălan, în Parlament, îl compară pe Liviu Dragnea cu Kim Jong-un

 Vicepreşedintele PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a criticat, miercuri, dur, în Parlament, Guvernul condus de PSD, arătând că acum toate instituţiile statului român sunt controlate de liderul PSD Liviu Dragnea, care poate fi comparat cu liderul nord coreean Kim Jong-un.

„Cu toţii am crezut că evenimentul de la Piteşti, atunci când copii de grădiniţă de 3-4 ani au fost obligaţi să facă tumbe pe ciment, să stea în cap în arşita soarelui şi să vânture cu zâmbetul pe faţă steguleţe în faţa doamnei Viorica Dăncilă şi a doamnei Carmen Dan, a fost un incident nefericit, regretabil, nepremeditat, de care cele două doamne s-au ruşinat ulterior. Nici până astăzi nu am ştiinţă ca acestea să-şi fi cerut scuze copiilor şi părinţilor pentru umilinţele la care au fost supuşi micuţii, dar şi cadrelor didactice care au trebuit, ulterior, să dea ochii cu părinţii şi să ofere explicaţii”, a spus Bălan.

El consideră că, din păcate, din comportamentul ulterior al liderilor PSD nu se poate constata decât o lipsă grosolană de respect faţă de oameni care, sâmbăta trecută, au fost obligaţi să vină la miting, la Bucureşti, folosind metode specifice anilor 80.

„Ameninţări cu pierderea locului de mucă, ameninţări cu pierderea beneficiilor sociale acordate prin lege, şantaj la adresa unor agenţi economici care dispun de mijloace necesare, pe care au trebuit să le pună la dispoziţia partidului-stat reprezintă numai câteva dintre metodele utilizate de Liviu Dragnea pentru a aduce oameni «entuziaşti» la Bucureşti ca să protesteze, aşa cum spunea domnul Bădălău, împotriva «instituţiilor independente»”, a adăugat parlamentarul.

El a subliniat că nu are nimic cu cei care au organizat evenimentul, fiind un puternic susţinător al libertăţii de exprimare a oamenilor, însă  nu poate să nu constate că cea mai mare parte a cheltuielilor ocazionate de acest eveniment megalomanic, „ce l-ar putea face invidios şi pe Kim Jong-un”, au fost suportate, indirect, din banii cetăţenilor.

„Mii de poliţişti, jandarmi sau funcţionari publici, plătiţi din resurse publice, adică din banii cetăţenilor, au fost folosiţi de parcă aceştia erau simpatizanţi PSD. Resurse importante – elicopetere, parcări, paznici – ale majorităţii instituţiilor publice din Bucureşti şi din ţară au fost puse în slujba «marelui şi iubitului» conducător!”, a mai declarat Ioan Bălan.

Parlamentarul sucevean a amintit că în nenumărate rânduri a spus că PSD a reuşit să acapareze, încet şi sigur, toate instituţiile statului român şi că, cu excepţia Justiţiei, Preşedinţiei României şi BNR, PSD are în subordine directă toate instituţiile statului român. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: