În căutarea împlinirii

Nicolae Ocheană este un tânăr talentat din Vadu Moldovei, elev în clasa a X-a la Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, un tânăr de pe chipul căruia poţi să îţi dai seama că are o pasiune care îi face viaţa mai frumoasă. Nicolae este pasionat de muzică şi nu de orice fel de muzică, ci de cea instrumentală. El cântă la trompetă iar orele de pregătire cu prof. Cristi Ruscior, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” din Suceava, l-au făcut să înţeleagă că talentul cu care l-a înzestrat Dumnezeu trebuie dublat de multă muncă, răbdare şi perseverenţă. Ideea pe care i-a insuflat-o acest dascăl este aceea că pentru a stăpâni un instrument muzical şi pentru a transforma pasiunea în performanţă, trebuie mulţi ani de efort, studiu şi sacrificii.

Ca orice pasiune care necesită susţinere financiară din partea familiei şi în cazul lui Nicolae s-a dovedit că fără părinţi nu poţi reuşi. Cu atât mai mult dacă ei înţeleg că visul unui tânăr  poate deveni realitate prin efort comun. Trompeta la care Nicolae cântă a fost cumpărată de familie, iar rezultatele nu au întârziat să apară. Tânărul a participat la numeroase competiţii de la care s-a întors cu premii ce-i pun în valoare munca depusă. Colegii de liceu îl admiră şi îl respectă pentru ceea ce face şi ce îşi propune. Nicolae ar vrea să devină elev al Colegiului de Artă din Suceava, pentru a fi mai aproape de profesor şi de domeniul în care vrea să se perfecţioneze. Cadrele didactice de la şcoala la care el este acum elev, respectiv Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” din Fălticeni, îl susţin şi îl încurajează să îşi urmeze visul. (M.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: