Răzbunarea adevărului

Istoria, ca şi politica ne oferă lecţia adevărului şi a dreptăţii de multe secole, dar de învăţat politicienii noştri nu o învaţă: orice ascundere, orice negare sau falsificare a adevărului până la urmă ies la iveală, iar necazul e mult mai mare la aflarea adevărului decât atunci când minciuna i-a salvat momentan de consecinţe penale şi oprobriu. Din păcate, cel mai adesea, minciuna politicienilor viciază buna funcţionare a instituţiilor statului de drept şi ale democraţiei, iar de suferit suferă întregul popor. De demonstrat.

Nu te voi plictisi, dragă cititorule, cu doctrine şi ideologii politice, ca de obicei, ci mă voi referi doar la faptele unui prezent ingrat, ieşit, e evident, din comun: a fost strigătul disperat „fără comunişti!” al revoluţionarilor sub gloanţe, a fost punctul 8 al Declaraţiei de la Timişoara, au mai fost nu ştiu câte condamnări ale regimului comunist, dar absolut toate au ajutat fosta nomenclatură PCR să supravieţuiască şi să se întărească. În scurt timp, după 1989, foştii şi-au dat mâna peste ţară, şi-au trecut-o în proprietate cu tot cu banii statului, ai fraierilor din bănci şi Fonduri Naţionale cică de Investiţii, au devenit apoi investitori „strategici” cu banii furaţi, au cumpărat palate, păduri, moşii, fabrici şi uzine pe doi bani sau pe nimic, au pus mâna pe posturi de televiziune şi partide cu tot cu politicieni, şi acum ne obligă să trăim după cum vor ei, cei ce au măsluit adevărul. Şi o fac pe votul nostru. Tocmai de aceea ne-au impus o democraţie „originală”, cu multe hibe, după chipul şi asemănarea lor. Acum adevărul iese la iveală, ne-au întors de unde am plecat, fiind obligaţi să le aducem măreţe omagii şi să-i şi aplaudăm. Şi nici n-au trecut 30 de ani de la execuţia ceauşeştilor.

Ce a vrut să însemne uriaşul miting pesedist altceva decât ca mulţimile manipulate să dea credibilitate unor minciuni cu statul paralel ca să motiveze actul lor de strangulare a Justiţiei? Nu la fel s-au desfăşurat lucrurile în Turcia lui Erdogan după demonstraţiile de forţă ale susţinătorilor săi? Aşa că să nu ne mirăm dacă toţi oponenţii vom fi băgaţi la zdup, doar avem experienţa mineriadei din 13-15 iunie 1990, judecătorii şi procurorii neascultători, arestaţi, ziare şi televiziuni, închise, după care mai urmează încă o perioadă de 50 de ani de dictatură şi teroare.

Nu altfel s-au desfăşurat lucrurile în Ungaria şi Polonia după demonstraţiile de „susţinere” a Justiţiei? A urmat ofensiva iliberalismului, a se citi dictatura, epurarea aparatului judecătoresc sub pretextul că judecătorii şi procurorii deveniseră o castă care face ce vrea. La noi justiţiarii se numesc stat paralel, sistem, binom… Miza este trecerea sub stăpânirea partidului a tuturor instituţiilor şi a serviciilor independente, iar apoi scăparea tuturor politicienilor corupţi de dosare penale. Bătălia actuală este pentru obţinerea imunităţii generale şi totale a înalţilor lideri în faţa legii şi chiar a Constituţiei, dreptul de a abuza şi a fura pe faţă un popor întreg, uşor de prostit şi de manipulat. Cu toate că actuala Constituţie defineşte România ca stat democratic. Dar ce mai contează!

Îmi aduc aminte că mulţi alegători au refuzat adevărul repetat până la saturaţie la ultimele alegeri: politicienii necinstiţi, care au făcut averi jefuind ţara, mincinoşii, manipulatorii nu au ce căuta în funcţii publice fiindcă ei vor face ceea ce ştiu: hoţie, corupţie, minciună. Ei se vor tot îmbogăţi, iar noi vom deveni tot mai săraci. Nu aşa a fost cam toată istoria noastră?

Chiar dacă ei s-au jurat că vor pune în aplicare pentru „români” cel mai modern program de guvernare, că vor aduce la Palatul Victoria şi în parlament numai oameni cinstiţi, bine pregătiţi, competenţi, tot mari „români”. Acum adevărul îi izbeşte pe cetăţeni în moalele capului: mulţi aleşi au diplome cumpărate, abia pot îngăima două fraze corecte în limba română, destui sunt complet incompetenţi, iar noi aşteptăm să facă reforme şi să scoată ţara din sărăcie. A nu ştiu câta oară vom descoperi că n-au fost în stare, iar viitorul ne este sub semnul întrebării. Căci de fiecare dată adevărul se răzbună.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: