Parcul Şipote şi Păduricea Zamca trec cu titlu gratuit la Primăria Suceava

Comisia de Agricultură, Silvicultură şi Servicii conexe din Camera Deputaţilor a aprobat, marţi, proiectul legii ce permite transferul Parcului Şipote şi a Păduricii Zamca la Primăria Suceava.

Contactat de NewsBucovina, deputatul PSD Emanuel Havrici a declarat că potrivit proiectului aprobat transferul se face cu titlu gratuit. „Aşa cum spuneam şi săptămâna trecută, am găsit cea mai bună variantă pentru această lege”, a spus Havrici.

Comisia de Agricultură, Silvicultură şi Servicii conexe este comisie raportoare, proiectul legii fiind aprobat în Senat, iar Camera Deputaţilor, în calitate de cameră decizională, urmează să aprobe în plen acest proiect de lege.

Miercurea trecută, în conferinţa săptămânală de presă, primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat că proiectul legii prin care se vor putea transfera în administrarea Primăriei Suceava Parcul Şipote şi Păduricea Zamca este blocat în Comisia de Agricultură a Camerei Deputaţilor.

El a adăugat că în urma discuţiilor pe care le-a avut acolo s-a spus că trebuie să fie dat teren la schimb, respectiv teren arabil, forestier sau teren accidentat. „Aşa ceva nu este posibil. Noi intenţionăm să transferăm 150 de hectare, din care circa 50 de ha în zona Şipote, 100 de ha în zona păduricii Zamca. Primăria Suceava are un minus de 250 de ha de teren. Avem doi-trei ari între blocuri, spaţii verzi”, a spus Lungu.

El a mai arătat că a avut şi el discuţii cu un subsecretar de stat care a spus că se cere acest teren la schimb pentru că este fond forestier care urmează să fie predat Primăriei.

Primarul a explicat că a trimis documentele în care Direcţia Silvică Suceava arată că suprafeţele respective sunt încadrate la categoria 1.4.A., păduri special amenajate în scop recreativ, respectiv păduri-parc.

 El a menţionat că s-a făcut un inventar la nivelul ţării, fiind identificate circa 16.000 de ha de păduri-parc care ar putea fi solicitate de administraţiile locale, ceea ce reprezintă enorm de puţin din patrimoniul Romsilva şi nu dezechilibrează balanţa forestieră a Romsilva.

Tot săptămâna trecută, deputatul PSD de Suceava Emanuel Havrici, membru al Comisiei de Agricultură, Silvicultură şi Servicii conexe a declarat că în cazul acestei legi se caută cea mai bună soluţie şi pentru Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: