„Punem rânduială în această ţară !”

Pentru că „este o mare neorânduială de foarte mulţi ani”, spune comandantul suprem al PSD, Liviu Dragnea, adresându-se propriei oştiri. Am zis „comandant suprem” deoarece încă n-am auzit ca vreuna din hotărârile sale să nu fie pusă în aplicare imediat de partid şi de instituţiile subordonate politic, Parlament, Guvern… Deocamdată doar Justiţia se mai codeşte. (Atenţie! E vorba de ne-orânduială, nu de neo-rânduială, cum sugera un internaut). Vom încerca să desluşim ce este aceea „ne-orânduială” şi ce soluţii are PSD împreună cu majoritatea de guvernământ „să schimbe România piesă cu piesă”.

Starea de fapt:

– „lupta anticorupţie a mers prea departe“, „neorânduiala de foarte mulţi ani” fiind aşadar provocată de DNA care a îndrăznit să aplice legile anticorupţie şi să facă dosare penale unor politicieni grei, bănuiţi de diverse malversaţiuni, infracţiuni precum mită, spălare de bani, abuz în serviciu… „Greşeala” a fost că, într-o ţară în care furăciunea a ajuns la cote sufocante, DNA şi-a permis să aplice legea, inclusiv pentru unii dintre liderii majorităţii de guvernământ, ceea ce înseamnă „neorânduială”;

– actualmente România are o Constituţie – bună, rea – tot PSD a făcut-o. Deşi schimbarea democratică a Legii Fundamentale ar trebui realizată prin referendum naţional, s-a găsit altă cale mai la îndemână: Curtea Constituţională a României, devenită curte de partid. Ea a rezolvat situaţia simplu, fără mari bătăi de cap, şi a schimbat esenţa regimului democratic românesc, dându-i cadou prerogativele puterii atotputernicului lider pesedist. În cazul acesta nu mai putem vorbi de republică semiprezidenţială, cum era pe vremea tov. Iliescu, nici de republică parlamentară, cum ne zic mândri liderii majorităţii, ci de Republica Dragnea condusă de PSDragnea. Cât de legitimă va fi noua creaţie republicană? Întrebare pusă degeaba fiindcă oricum tătucul nu se gândeşte la mofturi precum legitimitatea!

„Nimic nu va mai fi ca înainte”, hotărăşte cu de la sine putere noul, atotputernicul comandant de oşti, dar nu ne spune de care „înainte” e vorba: înainte de Dragnea, înainte de 1989 ori înainte de Ceauşescu… Ceea ce înseamnă că Republica Nouă va fi ceva cu totul original. În funcţie de faptele actuale, încercăm mai departe să ghicim încotro se îndreaptă originala republică.

Actualul preşedinte a fost ales legal şi constituţional cu 6.288.769 de voturi, aproape dublu faţă de actuala majoritate parlamentară, aceea care vrea să schimbe cică din temelii România, dar votul popular, prerogativele şi competenţele constituţionale ale preşedintelui n-au valorat două parale pentru noile legi ale Justiţiei şi CCR care l-au transformat într-un simplu iscălitor, cică simbolic şi solemn! În locul lui Iohannis, liderul actualei majorităţi care, deşi n-a fost niciodată votat ca şef al României, îşi va exercita puterea prin oamenii măriei sale: ministrul Justiţiei în primul rând, apoi toţi membrii guvernului, care dacă nu fac ce li se spune zboară. Aşa cum au zburat foştii prim-miniştri Grindeanu şi Tudose. Sau cum au zburat atâţia alţi miniştri. Căci în România partidul a învins definitiv poporul!

Altă faţă a schimbării României este aceea a statului de drept: orice majoritate care nu recunoaşte independenţa Justiţiei va fi una ilegitimă, anarhică, abuzivă, ceea ce va da dreptul cetăţenilor să se împotrivească, să lupte prin orice mijloace pentru reinstaurarea democraţiei. Or CCR tocmai a decis că procurorii sunt sub mâna autoritară a ministrului Justiţiei, care poate decide pe cine să ancheteze şi pe cine nu, care-i poate schimba când doreşte pe procurorii neascultători. Urmează ca în scurt timp să se întâmple acelaşi lucru şi judecătorilor. Aşa că practic statul român va funcţiona cu doar două puteri, Legislativ şi Executiv. Şi dacă mai punem la socoteală că ambele execută ordinele de partid, ne-am întors la 1989 şi am făcut o revoluţie degeaba. Cu peste 1000 de eroi.

În concluzie: actuala nouă rânduială nu are a face cu democraţia, nici cu ridicarea nivelului de bunăstare a cetăţenilor contribuabili, nici cu dezvoltarea economică a României, nici cu integrarea sănătoasă în Uniunea Europeană şi Tratatul Nord-Atlantic, ci numai cu voinţa de putere a noului tătuc Dragnea Vodă. Iată de ce nici nu mai e nevoie de Constituţie, ci de „o nouă orânduială”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: