Cătălin Nechifor, la doi ani de la alegerile locale

„Au spus că repornesc judeţul, dar toate proiectele care mai erau în derulare sunt fix aşa cum erau în ziua în care le-am predat mandatul”

Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, membru al Pro România, a reamintit, marţi, la doi ani de la alegerile locale din 2016, că cei care au anunţat că vor reporni dezvoltarea judeţului au promis foarte multe lucruri, dar că acum se constată că toate proiectele care mai erau în derulare acum doi ani sunt fix în stadiul în care au fost preluate.

„Fix acum 2 ani era ziua votului pentru alegerile locale la nivel de primari, consilii locale şi consilii judeţene. Am intrat atunci în campania electorală cu un decalaj destul de mare, în pofida faptului că eram preşedintele în exerciţiu al Consiliului Judeţean, din cauza celor două luni petrecute în spital în perioada februarie – aprilie. Şi nici nu a fost foarte uşoară reintrarea mea în viaţa normală, embolia pulmonară de care suferisem nu îmi dădea posibilitatea să “funcţionez” la capacitatea optimă, mai ales în condiţiile în care medicii mi-au recomandat concediu medical pentru câteva luni bune”, a scris Nechifor pe pagina sa de socializare.

El a rememorat şi ziua în care a apărut în public după spitalizare, la începutul lunii aprilie 2016, la inaugurarea Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului judeţean, ocazie cu care i-a acordat titlul de cetăţean de onoare lui Raed Arafat, cel care a ajutat să se construiască o astfel de unitate, singura de altfel din ţară, în afara capitalei, şi a menţionat că, atunci, pentru el cel mai greu a fost să urce câteva trepte, întrucât imobilizarea la pat i-a redus drastic capacitatea motorie şi chiar şi cadrul metalic pe care îl folosea nu ajuta foarte mult.

„A urmat apoi, a doua zi, semnarea contractului cu Wizz Air, care a fost primul semn că Aeroportul „Ştefan cel Mare”, pe care l-am construit în perioada 2013 – 2015, este cu adevărat un aeroport internaţional”, a menţionat deputatul.

Fostul preşedinte al CJ Suceava a adăugat că apoi au urmat câteva săptămâni de campanie electorală, cu multe acuzaţii nefondate, cu multe atacuri mizerabile, dar şi cu promisiuni care mai de care mai năstruşnice.

 „Am crezut, şi aici cred că a fost una din greşelile mele, că ceea ce am realizat se vede şi că nu trebuie zi de zi să repet. Am zis că cei care merg pe drumul naţional Suceava – Botoşani văd că cei 43 de km modernizaţi între octombrie 2013 şi august 2014 arată impecabil, de aproape că nu credeai ca eşti în România. Sau că TransRarăul pe care l-am construit în doar câteva luni, în vara lui 2014, va fi perceput ca o marcă turistică proprie a Bucovinei şi că cei care urcă pe acest masiv, între Valea Moldovei şi Valea Bistriţei, se vor bucura de un traseu montan care rivalizează cu Transfăgărăşan şi Transalpina, cu menţiunea că, faţă de celelalte două, TransRarăul urma să fie deschis tot anul pentru că deja cumpărasem toată dotarea necesară, de la un Unimog dotat cu freză, sărăriţă, plug, la ATV şenilat şi jeep-uri pentru munte. Un alt element important al mandatului meu a fost finalizarea Cetăţii de Scaun a Sucevei, pe care o preluasem la 20% în 2012 şi pe care am finalizat-o în 2016, sau Muzeul de Istorie al Bucovinei, o clădire emblemă a imperiului austriac pe care am modernizat-o între 2013 şi 2016. Ar mai fi multe de amintit, spitalul din Fălticeni, preluat dintre dărăpănături uitate de vremuri în 2012 şi pe care l-am adus la 85% după o investiţie de 330 miliarde lei vechi acordată de guvernul Ponta, strada Sucevei din Fălticeni, pentru care ne înjurau aproape toţi şoferii până în 2015, încât până şi Klaus Johannis, în vizita lui în judeţ, şi-a schimbat traseul prin Gura Humorului, de rău ce era drumul. Aş putea aminti, de ce nu, de Şcoala 4 din Vatra Dornei, de drumul prin codru la Costâna care scurta cu 14 km un traseu către o zonă în care trăiau peste 40 mii de locuitori, de drumurile prin Valea Glodului, Podul Vlădichii, Ulma, Boroaia şi multe altele care la fel se adresau unor comunităţi foarte mari, sau de închiderea tuturor gropilor de gunoi municipale, adevărate focare de infecţie şi poluare situate pe cursuri majore de apă de la Suceava, Fălticeni, Vatra Dornei, Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc şi Rădăuţi”, a scris Nechifor.

El a adăugat că mai sunt şi 153 de proiecte PNDL de drum, apă sau canal pentru 85 de localităţi din cele 114, 18 proiecte POR pentru şcoli, cum ar fi Sala de Sport de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” din Suceava, campusurile de la Liceul cu Program Sportiv din Suceava şi din Vicovu de Sus sau reţelele de apă şi canal din principalele municipii şi oraşe.

„Sigur, ar mai fi şi acel tronson din centura de ocolire a Sucevei care face legătura între DN 2, drumul Siretului şi Rădăuţiului şi DN 17 drumul Ardealului, pe care am pus-o sub circulaţie în 2015, fără să fi făcut o inaugurare în sensul clasic, dar şi aşteptat de unii, pentru simplul fapt că mi-a fost ruşine de ruşinea companiei naţionale CNADNR care n-a fost în stare în 8 ani de zile, la acel moment, să termine decât 6 km din cei 14 ai centurii”, a menţionat Nechifor.

El a precizat că toate acestea se văd, se ştiu, sunt parte a unei normalităţi la care a visat fiind preşedinte de Consiliu Judeţean timp de 4 ani, dar a subliniat că toate lucrurile de care a vorbit, alături de multe altele, nu ar fi putut să le facă dacă nu ar fi avut alături de el o echipă mare de oameni care şi-au făcut datoria, care au pus suflet şi care au înţeles că una dintre principalele sale îndatoriri a fost să îi facă să vină cu drag la serviciu.

„Nu aş fi reuşit dacă nu îl aveam alături de mine pe Victor Ponta, primul ministru care a înţeles întotdeauna ce nevoi are judeţul Suceava”, a adăugat fostul preşedinte al CJ Suceava.

El a mai amintit că atunci a venit campania electorală, cea pentru alegerile locale şi care a dat ocazia unora să promită marea cu sarea şi, în final, au avut şi câştig de cauză într-o oarecare măsură.

„Eu n-am vrut să fiu ca alţii, în fiecare zi să vin cu mărgica în faţa opiniei publice, sau să îmi pun lăudători care să îmi aducă ode cu fiecare prilej. Însă alţii au zis că repornesc dezvoltarea judeţului, că repun Bucovina pe hartă. Oare chiar era oprit de l-au repornit? Sau mai degrabă cam toate proiectele care încă mai erau în derulare sunt fix aşa cum erau în ziua în care le-am predat mandatul?! Au zis că dacă câştigă alegerile, în trei luni, avându-i şi pe Cioloş şi pe Klaus de-ai lor, vor termina centura Sucevei. Nu au construit nici măcar un milimetru de atunci! Şi au trecut 2 ani! Au promis că duc gazul la Vatra Dornei în trei luni dacă vor câştiga alegerile. Au câştigat chiar şi procesul în instanţă împotriva Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor şi n-au construit nici măcar un milimetru! Unde sunt cele 40 de mii de locuri de muncă pe care le-au vânturat în campanie? Unde e centrul de bioinginerie Suceava – Botoşani? Unde sunt investiţiile germane din parcul de la Siret? Poate cineva să îmi dea de exemplu un singur proiect realizat, sau în curs de realizare (şi nu mă refer doar la hârtii) comparabil cu ce am reuşit să fac eu între 2012 – 2016?”, a mai întrebat Nechifor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: