Liceenii căjvăneni, pe locul întâi la etapa naţională a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal

Oraşul Târgu Jiu a găzduit, în perioada 25-27 mai 2018, turneele finale ale Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar la fotbal – clasele I-IV, la masculin. Au fost la start 8 echipe din judeţele Brăila, Cluj, Satu Mare, Suceava, Ialomiţa, Ilfov, Gorj, Timiş, care au oferit un spectacol mai mult decât agreabil.

Judeţul Suceava a fost reprezentat cu succes de echipa Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” din Cajvana, îndrumată de profesorul de educaţie fizică Savu Ion.

„Copiilor le place mingea, le plac golul şi victoria. Şi au luptat pentru a fi cei mai buni, şi au crezut că pot fi cei mai buni. Unii au arătat talent pur, alţii că sunt deja destul de maturi şi că pot compensa prin alte calităţi decât cele tehnice”, a declarat dl Savu Ion, profesor de educaţie fizică şi coordonator al echipei.

Finala băieţilor a propus un joc bun între echipele Liceului cu Program Sportiv din Timişoara şi Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” din Cajvana. Până la finală, niciuna dintre echipe nu cunoscuse înfrângerea. Şi nici în finală nu au cunoscut-o la sfârşitul timpului regulamentar, când s-a consemnat egalitatea, 0-0. Totul s-a decis la lovituri de departajare.

Sucevenii, copii din Cajvana, au avut şansa de a pune mâna pe trofeu după seria de început, câte trei execuţii fiecare, dar loteria a continuat şi s-a încheiat până la urmă cu succesul micilor fotbalişti căjvăneni.

Victoria a fost savurată din plin de căjvăneni, instructorul şi profesorii însoţitori anunţând prin telefon pe toată lumea: „Suntem campioni!”. Deşi mai puţini la număr decât adversarii, strigătele lor de bucurie au acoperit întru totul terenul din curtea Şcolii Gimnaziale „Voievod Litovoi” din Târgu Jiu, locul unde s-a desfăşurat finala.

Au fost îmbrăţişaţi cu foc de profesorii prezenţi alături de ei, au bătut palma cu oamenii din tribună şi au cântat: „Campionii! Campionii!”. Iar mai apoi fondul sonor a fost dominat de veşnic tânărul „We are the champions”.

Festivitatea de premiere s-a consumat repede şi spectaculos. S-au făcut prezentările de rigoare ale tuturor celor care au pus umărul într-un fel sau altul la organizare, s-au adus mulţumiri gazdelor, arbitrilor şi galeriilor, iar apoi copiii şi-au primit recompensele.

Totul a fost asezonat cu un „foc” de confetti tricolore – roşu, galben şi albastru -, spre bucuria micilor campioni.

La întoarcere, echipa din Cajvana a fost întâmpinată de conducerea Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” reprezentată de domnii directori, coordonator – profesor Robu Nicolae, respectiv adjunct – profesor Ciotu Iulian, dar şi de primarul oraşului Cajvana, domnul Tomăscu Gheorghe, care au recompensat câştigătorii. (Prof. înv. primar SESERMAN LIDIA LOREDANA)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI