Finala concursului dornean de şah “Cupa Primăverii”

Micii şahişti dorneni duc mai departe o tradiţie de care suntem mândri cu toţii iar competiţia “Cupa Primăverii” la şah, desfăşurată în perioada 2 martie – 26 mai 2018, a demonstrat pe deplin acest lucru. Concursul în sistem turneu s-a ţinut în zilele de sâmbătă, pe durata a două ore şi cel mult două partide/concurent, în sala de recreere a Clubului pensionarilor dorneni şi a fost susţinut de Primăria, Consiliul Local, Clubul Copiilor şi Serviciul Salvamont al municipiului Vatra Dornei. Au participat concurenţi din bazinul Dornelor, băieţi şi fete, organizaţi pe grupe de vârstă, care au jucat un număr de 18 partide fiecare, iar în baza punctajului obţinut s-a făcut clasamentul individual şi cel pe unităţi şcolare.

În data de 2 iunie a.c., a avut loc festivitatea de premiere a câştigătorilor.

La categoria celor mai mici participanţi, sub 8 ani, s-au evidenţiat, la fete, pe locul 1 – Pantază Aiana de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Vatra Dornei, pe locul 2 s-a clasat Macovei Maria, elevă la Şcoala Gimnazială Nr. 2 Vatra Dornei. La băieţi, pe locul 1 s-a clasat Voloşeniuc Matei de la Şcoala Gimn. Nr.4, urmat de Boiarinof Andrei, pe locul 2, şi Cara Lanciu Andrei, pe locul 3 – ambii elevi la Şcoala Gimn. Nr.1 din Vatra Dornei.

La categoria de vârstă 8-10 ani, Şcoala Gimn. Nr.1 Vatra Dornei a dominat clasamentul. La fete, Ecaterina Cara Lanciu s-a clasat pe locul 1, Ianovici Simona s-a situat pe locul 2 iar Gâdea Antonia pe locul 3 – toate trei fiind eleve ale Şcolii Gimn. Nr.1 iar locul 4 a fost ocupat de eleva Covaliu Ioana de la Şcoala Gimn. Nr.2 Vatra Dornei. La băieţi, Muraru Radu-Paul a ocupat locul 1, Poliec Radu s-a situat pe locul 2 (ambii fiind elevii Şcolii Gimn. Nr.1 Vatra Dornei) iar locul 3 a fost ocupat de Berculean Constantin de la Şcoala Gimn. Nr.4 Vatra Dornei.

La categoria de vârstă 10-12 ani, locul I (fete) a fost adjudecat de eleva Landa Crina de la Şcoala Gimnazială Nr.1 din Vatra Dornei, locul 1 (băieţi) a fost ocupat de elevul Candrea Ionuţ iar locul 2 de elevul Arvinte Cristian de la Şcoala Gimnazială Coşna.

La categoria de vârstă 12-14 ani, locul 1 a revenit elevei Sara Braşcanu de la Şcoala Gimnazială Nr.1 Vatra Dornei – care a realizat cel mai mare număr de puncte în concurs (16); locul 2 (fete) a revenit elevei Macovei Ştefana de la Şcoala Gimnazială Nr.2, locul 3 a fost ocupat de Boiarinof Andra iar locul 4 a revenit elevei Pantază Arina – ambele eleve la Şcoala Gimnazială Nr.1 Vatra Dornei.

Clasamentul şcolilor reprezentate în concurs a fost următorul: locul 1 a fost adjudecat de Şcoala Gimnazială Nr.1 Vatra Dornei; pe locul 2 s-au plasat Şcoala Gimnazială Nr.2 Vatra Dornei la egalitate de puncte cu Şcoala Gimnazială Nr.4 Vatra Dornei; pe locul 3 – Şcoala Gimnazială Coşna.

Concurenţilor clasaţi pe primele trei locuri le-au fost oferite, în cadrul unui moment festiv, medalii (simbolizând aurul, argintul şi bronzul), premii în bani şi diplome deosebite, realizate prin amabilitatea dnei Coman Mariana şi a dlui Petru Ariciuc. La momentul festiv au participat părinţi şi cunoscuţi, premiile fiind înmânate de un juriu din care au făcut parte primarul municipiului Vatra Dornei, dl Ilie Boncheş, dna Moroşan Teodora, dl Voloşeniuc Mihai-Sorin şi dl Stelian Hasna – instructor de şah şi arbitru atestat de Federaţia Română de Şah – cei care i-au şi felicitat călduros pe toţi concurenţii şi i-au asigurat că-i vor susţine şi la viitoare competiţii.

Legat de aceasta, copiii au primit cu plăcere invitaţia de a participa la concursul de şah organizat la Căminul Cultural Coşna, în data de 10 iunie 2018, la ora 9,00, de către Asociaţia Cultural – Umanitară “Speranţa”. Având în vedere modul foarte bun de organizare, corectitudinea, spiritul de fairplay şi ospitalitatea cu care participanţii au fost întâmpinaţi de această localitate în anii precedenţi, suntem siguri că şi concursul de anul acesta va fi o frumoasă reuşită. (PAUL BRAŞCANU, STELIAN HASNA)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI