Cei mai buni studenţi suceveni din domeniul mecanicii, în competiţie la Universitatea din Craiova

Patru studenţi de la Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava au participat, în perioada 17-19 mai, la faza naţională a celei de-a IX-a ediţii a Concursului studenţesc de Mecanică „Andrei Ioachimescu”.

Potrivit reprezentanţilor USV, competiţia este organizată sub tutela Ministerului Educaţiei Naţionale, cu sprijinul Asociaţiei Generale a Inginerilor din România (AGIR), a Academiei de Ştiinţe Tehnice din România (ASTR) şi a Societăţii Române de Mecanică Teoretică şi Aplicată (SRMTA).

În acest an, evenimentul a fost găzduit de Facultatea de Mecanică a Universităţii din Craiova şi a reunit 75 de studenţi din 13 instituţii de învăţământ superior din România: Universitatea „Politehnica” din Bucureşti, Academia Tehnică Militară – Bucureşti, Universitatea Tehnică de Construcţii Bucureşti, Universitatea Politehnică Timişoara, Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iaşi, Universitatea „Ştefan cel Mare” din Suceava, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, Universitatea Tehnică din Piteşti, Universitatea de Petrol şi Gaze din Ploieşti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu şi Universitatea din Craiova.

Facultatea de Inginerie Mecanică, Mecatronică şi Management din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava a participat cu un echipaj format din studenţii Apetri Alexandra, Policiuc Daniel, Rusu Diana şi Zelionii Vasile, coordonaţi de s.l.dr.ing. Luminita Irimescu.

„Zelionii Vasile, student în anul II la specializarea Mecatronică, a fost premiat cu menţiune la Secţiunea Mecanică II, fiind considerat printre cei mai buni studenţi din concurs. Misiunea asumată de această competiţie, echivalentă cu olimpiadele naţionale din învăţământul preuniversitar, este de a menţine un învăţământ de calitate în domeniul tehnic, prin formarea şi structurarea gândirii viitorilor ingineri, mecanica fiind una dintre cele mai importante discipline din planul de învăţământ al facultăţilor de inginerie” a precizat sursa citată. (M.T.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI