Fotbal, juniori U15

ACS Juniorul Suceava s-a calificat la turneul semifinal !

ACS Juniorul Suceava s-a calificat la turneul semifinal al Campionatului Naţional de fotbal rezervat juniorilor C. Formaţia pregătită de Bogdan Pantea, Constantin Dumistrăcel şi Mihai Guriţă a ajuns între cele mai bune opt echipe din ţară la categoria sub 15 ani (U15) din postura de câştigătoare a etapei zonale pe Moldova.

Gruparea suceveană a câştigat competiţia organizată la sfârşitul acestei săptămâni pe stadionul „Areni”, după ce s-a impus în finală, la loviturile de departajare, cu scorul general de 8-7, în faţa celor de la Politehnica Iaşi. Gazdele au dominat finala, au condus cu scorul de 2-0, dar s-au văzut egalate la ultima fază, după ce arbitrul a prelungit jocul cu patru minute peste cele 70 regulamentare. S-a făcut „linişte” la penaltiuri, unde ACS Juniorul s-a impus cu 6-5, după ce portarul Răzvan Zofotă a deviat mingea în bară la cea de-a şaptea serie de lovituri.

Echipa suceveană a ajuns în finală după ce a câştigat toate cele trei meciuri din grupe: 5-0 cu LPS Botoşani, 3-0 cu LPS Piatra Neamţ şi 3-1 cu LPS Vaslui.

„Ne aşteptam ca cel mai greu meci să fie cel cu Vasluiul. Era cea mai buna echipă dintre contracandidatele noastre şi credeam că turneul s-a terminat odată cu victoria în faţa lor. Am făcut un joc foarte bun în finală, dar ne-am împotmolit în ultimele şase minute. Chiar dacă am fost egalaţi la ultima fază, mă bucur că am avut tărie de caracter şi am reuşit să ne calificăm la loviturile de departajare.

Înainte de penaltiuri, le-am zis băieţilor să fie concentraţi şi să uite că au fost egalaţi. Îi felicit şi le mulţumesc tuturor celor care ne-au ajutat să organizăm acest turneu zonal la Suceava. Chiar am rămas plăcut surprins de numărul mare de spectatori care a asistat la toate meciurile şi mă bucur că, într-un final, am fost noi câştigători. Am demonstrat că suntem cea mai bună echipă din zona Moldovei şi sperăm să facem o figură frumoasă şi la turneul semifinal. Poate vom juca şi o finală la nivel naţional”, a declarat Bogdan Pantea, după calificarea echipei sale la turneul semifinal.

Juniorul Suceava a mizat la turneul zonal de pe stadionul Areni pe următorul lot de ju-cători: Răzvan Zofotă, Sandro Solcan, Sebastian Nechita, Vlăduţ Luţu, Leonard Pascari, Tiberiu Danileţ, Mihai Filimon, David Toader, Ilie Marian, Andrei Varasciuc, Vlad Hreceniuc, Denis Solovăstru, Albert Hofman, Robert Orhei, Ştefan Socoliuc, Robert Ciornei, Lucian Rusu, Luca Atitienei, Robert David, Eduard Neamţu, Mihnea Moştoflei şi Narcis Eminovici.

Turneul semifinal al Campionatului Naţional de juniori C va avea loc peste două săptămâni, într-un format cu două grupe a câte patru echipe.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: