Un bir care putea fi evitat

ALDE Suceava susţine, printr-un comunicat de presă, că în şedinţa de Consiliu Local de joi majoritatea PNL+PMP, a votat creşterea preţului pentru o călătorie cu mijloacele de transport în comun aparţinând TPL S.A. cu 25% şi implicit majorarea tarifului la abonamente pentru publicul călător ale pensionarilor, ale studenţilor şi ale elevilor.

„Sucevenii trebuie să ştie că acest nou bir, pus pe spatele nostru al tuturor, nu s-a pus pentru a îmbunătăţi confortul şi calitatea transportului în comun sau pentru majorarea salariilor (absolut justificată) a personalului de la TPL. Această majorare a fost făcută pentru a proteja mafia din transportul ilegal de maxi-taxi şi taxi din municipiul Suceava, interesele acestor piraţi fiind tolerate cu largul concurs al unor oameni care ar trebui să combată acest lucru, fapt de care domnul viceprimar Harşovschi nu este deloc străin”, se arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, lunar, peste 50 de maxi-taxi pirat circulă nestingherite prin municipiul Suceava, în condiţii de confort şi siguranţă precară pentru călători, fără a elibera bilete, încălcând normele rutiere elementare, iar prejudiciul estimat este de peste 100. 000 de euro pe lună, bani care realmente sunt „furaţi” de la TPL în detrimentul călătorilor şi al salariaţilor de la TPL.

 „Sucevenii trebuie să ştie că această majorare de preţ a biletelor putea fi evitată dacă acest fenomen al pirateriei ar fi fost diminuat prin măsuri ferme. Însă acest lucru nu a fost posibil, deoarece aceşti piraţi se bucură de complicitatea tacită şi de sprijinul viceprimarului Lucian Harşovschi. Degeaba invocă domnia sa tot felul de scuze care ţin de legislaţie, că licenţele de pe traseele pe care operează aceşti piraţi sunt acordate de Consiliul Judeţean. Acestea pot fi invocate până la un punct însă. În momentul în care domnul Harşovschi spune că Primăria Suceava a dat într-o singură lună amenzi de 40.000 de RON, mimând lupta împotriva acestora, probabil nu s-a gândit că există concurenţă şi între aceşti piraţi. Mai concret, o parte dintre aceştia şi-au manifestat nemulţumirea chiar în timp ce efectuau călătoriile ilegale, plângându-se călătorilor că ei trebuie să plătească amendă pentru că a fost întocmită corect, nu ca la alţii la care sunt „mici scăpări”, sunt contestate în instanţă şi obţin anularea acestora”, se mai arată în comunicat.

ALDE Suceava precizează că aceste aspecte au fost aduse la cunoştinţă de cetăţeni ai municipiului Suceava, indignaţi de modul şi maniera în care arată transportul public în municipiul Suceava.

 „Ţinând cont de aceste lucruri îl întrebăm public pe domnul viceprimar Lucian Harşovschi: câte maşini maxi-taxi şi maşini taxi deţine prin interpuşi? Ce venituri lunare îi aduc domniei sale aceste activităţi? Oare nu există un uriaş conflict de interese legat de această speţă? În funcţie de răspunsul domniei sale, vom avea şi noi o reacţie la această speţă”, se mai arată în comunicatul ALDE Suceava.

Totodată, ALDE Suceava consideră că această situaţie nu mai poate fi tolerată şi îşi exprimă convingerea că şi alte instituţii ale statului trebuie să-şi aducă aportul pentru a soluţiona această problemă.

„Consilierii locali ai ALDE Suceava au votat tot timpul împotriva creşterii preţului la salubritate, la creşterea taxelor şi impozitelor locale, la creşterea preţului la căldură şi, mai nou , ieri la creşterea preţului la bilete pentru transportul în comun, considerând că aceste biruri puse pe spatele sucevenilor puteau fi evitate sau mult diminuate dacă ar fi fost un management mai performant la nivelul actualei conduceri a Primăriei Suceava”, se concluzionează în comunicatul ALDE Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: