Gheorghe Flutur vrea să clarifice cu autorităţile din judeţul Botoşani situaţia podului peste râul Siret între Zamostea şi Talpa

> „Săptămâna viitoare organizăm o întâlnire la faţa locului”, precizează el

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat, miercuri, în plenul CJ Suceava că intenţionează să organizeze o întâlnire cu autorităţile judeţene din judeţul Botoşani pentru clarificarea modului în care se vor face lucrările la podul peste râul Siret între Zamostea şi Talpa.

Liderul grupului PSD din CJ Suceava, Mihai Grozavu, a semnalat în şedinţă că există din partea autorităţilor judeţene din Botoşani intenţia de a continua lucrările la acest pod, că ar fi alocat fonduri pentru această investiţie şi că trebuie ca şi autorităţile sucevene să facă demersuri în acest sens.

Vicepreşedintele CJ Suceava Viorel Seredenciuc i-a răspuns că pentru aceste lucrări este nevoie de o asociere cu judeţul Botoşani şi i-a reamintit lui Grozavu că la începutul anului spunea că autorităţile botoşănene au alocat de cinci ori mai puţine fonduri decât Suceava pentru aceste lucrări.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a intervenit în discuţie şi a anunţat că doreşte ca săptămâna viitoare să organizeze o întâlnire la faţa locului cu autorităţile din Botoşani pentru a se stabili un plan de parcurs pentru finalizarea acestei investiţii abandonate de 14 ani.

Interesul pentru finalizarea podului este al judeţului Suceava, întrucât sucevenii deţin terenuri în judeţul Botoşani şi au nevoie de o cale de acces ca să nu ocolească o sută de kilometri.

Investiţia la acest pod a început în anul 1995, iar podul face legătura între localitatea suceveană Zamostea şi localitatea natală a lui Octav Cozmâncă, Talpa, din judeţul Botoşani, fiind numit „Podul lui Cozmâncă”.

Acest pod a existat până în timpul războiului, când trupele germane, în retragere, l-au distrus.

Lucrările la acest pod au fost sistate în 2004, an în care CJ Suceava a alocat cinci miliarde de lei vechi. În anul 2011, a fost executată o expertiză la această investiţie şi s-a stabilit că este necesară reproiectarea, întrucât au intervenit modificări în decursul anilor, fiind alocaţi bani pentru refacerea proiectului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: