Pe 7 iunie

Universitatea organizează „Marşul absolvenţilor USV”

> Acesta este urmat de un concert al îndrăgitului artist Smiley

 Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava organizează, săptămâna viitoare, cea de-a doua ediţie a manifestării „Marşul absolvenţilor USV”.

Absolvenţii promoţiei 2018, de la studiile de licenţă şi masterat, de la cele zece facultăţi din cadrul USV, vor avea parte de o festivitate de absolvire, un concert al unor trupe din universitate, dar şi de un recital al îndrăgitului cântăreţ Smiley.

Rectorul interimar al Universităţii „Ştefan cel Mare”, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a precizat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că joi, 7 iunie a.c., începând cu ora 18, va avea loc „Marşul absolvenţilor USV”, care se va desfăşura pe traseul Universitate – esplanada Casei de Cultură, după care se va organiza festivitatea de absolvire, la care vor lua parte oficialităţi locale, profesori, părinţi şi prieteni, dar şi invitaţi speciali.

Mihai Dimian a menţionat că invitatul special al evenimentului este un absolvent al USV Răzvan Gîrmacea, care se încadrează în ceea ce şi-a propus universitatea să sprijine în acest an, respectiv creativitatea şi antreprenoriatul.

„Şi-a dezvoltat singur câteva firme, obţinând şi o finanţare externă de circa 50.000 de dolari, după care, după câţiva ani, ceea ce a dezvoltat a vândut unei firme din Hong Kong cu 500.000 de dolari” a explicat prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian.

Precizăm că Răzvan Gîrmacea este absolvent al Facultăţii de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor, specializarea Calculatoare, din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, iar în 2017 a vândut unei companii din Hong Kong o platformă software pe care a fondat-o în 2013: „Monitor Backlinks” (Monitorbacklinks.com). Platforma creată de Răzvan Gîrmacea reprezintă un instrument care ajută companiile să monitorizeze site-urile care pun link-uri către site-urile lor.

La „Marşul absolvenţilor USV” sunt aşteptaţi să participe circa 1.500 de absolvenţi de la studiile de licenţă şi aproximativ 600 – 700 de absolvenţi de masterat. (M.T.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: