Dispută în CJ Suceava privind participarea judeţului la Expo Real München

> D. I. Cuşnir cere rezultate cuantificabile: În primul trimestru s-au înregistrat doar două firme cu capital străin de 400 de lei > Gh. Flutur: Vreţi să ridicăm Cortina de Fier ca înainte de ’89 şi să facem Cântarea României sau să dăm voie acestei zone să se conecteze la târguri, pieţe, contacte?

 Consilierul judeţean PSD Dan Ioan Cuşnir şi preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, au avut, ieri, o dispută în plenul Consiliului Judeţean în timpul dezbaterii proiectului de hotărâre privind aprobarea participării unei delegaţii a judeţului Suceava la Târgul Expo Real de la Munchen din acest an.

Cuşnir i-a reproşat preşedintelui CJ Suceava că în urma participărilor din ultimii 2 ani la Expo Real nu a văzut niciun raport cu beneficii cuantificabile în urma acestor participări. El a spus că, potrivit datelor de la Registrul Comerţului, în primul trimestru din 2018, în judeţ s-au înregistrat doar două firme cu capital străin şi acesta de 400 de lei; şi că nu ştie dacă aceste firme au venit în judeţ ca urmare a participării Sucevei la Târgul Expo Real. „Să vedem dacă merită să cheltuim 25.000 de euro pentru ca două firme să vină” a spus Cuşnir.

În replică, preşedintele CJ Suceava i-a spus consilierului PSD că dacă Guvernul nu trimite reprezentanţi la Expo Real, asta nu înseamnă că trebuie să fie din nou ridicată Cortina de Fier, ca înainte de 1989. El a adăugat că după Expo Real la Suceava vor veni reprezentanţi ai Camerei de Comerţ şi Industrie a Bavariei, în perioada 10-12 octombrie a.c.

Flutur i-a mai spus lui Cuşnir că dacă investitorii străini nu vin atât de repede ar trebui să fie făcut front comun pentru investiţii guvernamentale în autostrăzi şi într-o politică fiscală coerentă.

„Să ne urcăm mai mulţi în camioane, să mergem spre Bucureşti să cerem autostradă, să cerem Guvernului să aibă predictibilitate în legislaţia fiscală, nu să o schimbe de zece ori pe an. Toate acestea ar face să fie mai mulţi investitori” a propus Flutur.

El a menţionat că şi în actualele condiţii piaţa Sucevei, aşa cum este, totuşi se mişcă, pentru că sunt oameni harnici.

Flutur i-a mai spus consilierului judeţean PSD că Expo Real e cel mai mare târg şi că şi judeţele Bacău şi Iaşi vor participa la acesta după ce anul trecut au fost prezente prima dată.

„Dorim să dăm drumul la proceduri şi pe parcul de la Suceava, dorim să susţinem şi parcul din Siret, pentru că Siret e în acest judeţ şi este în graniţă cu Ucraina. Va veni o zi când va fi o mare oportunitate” a spus Flutur.

El a întrebat retoric dacă ar fi mai bine să nu facă nimic sau să pregătească terenul pentru atragerea de investiţii.

Flutur consideră că ceea ce ar dori PSD este „portretul-robot al unei politici”.„Tragem obloanele ca înainte de ’89 şi facem Cântarea României sau dăm drumul României şi acestei zone să se conecteze la târguri, la pieţe, la contacte, la parteneriate aşa cum am început să facem?” a întrebat Flutur.

Cuşnir a răspuns că nu a negat că acest târg este cel mai bun sau cel mai mare, dar a arătat că nu crede că Guvernul României îl opreşte să prezinte un raport privind rezultatul participării la târguri.

„După fiecare participare la expoziţii şi la târguri, când cheltuim zeci de mii de euro din bani publici, să avem un raport. Câţi au vizitat standul, câţi au investit ulterior în Suceava. Nu am cerut nimic mai mult” a precizat Cuşnir.

Preşedintele CJ i-a răspuns că rapoarte privind aceste deplasări a făcut, instituţional, ele fiind incluse în mapa fiecărui consilier judeţean.(N.B.)31

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: