Nonpolitica

Activitatea de conducere a treburilor de stat se numeşte politică. Politica este exercitată de partide, coaliţii, uniuni, grupuri sociale, rareori etnice sau/ şi profesionale, reprezentative pentru interesele populare, precum şi de toţi cetăţenii cointeresaţi a participa la rezolvarea treburilor publice. Reversul politicii este nonpolitica, adică refuzul de a face politică în interesul general, refuzul aplicării regulilor, a principiilor, a ştiinţelor politice, absolutizarea propriei voinţe şi a interesului personal. Înseamnă cinism şi egoism, iar în spatele acestora rânjesc fascismul şi dictatura. Deja ideologiile şi doctrinele politice clasice şi-au pierdut relevanţa nu numai în România. De demonstrat.

Ca în orice demonstraţie, faptele contează: la alegerile prezidenţiale din 2014, Klaus Iohannis a propus dezvoltarea economică, ridicarea nivelului de civilizaţie, întărirea statului de drept, iar contracandidatul său, Victor Ponta, i-a replicat că are 6 case, e neamţ şi nu ştie nimic. 6,3 milioane de alegători au înţeles manipularea şi l-au votat pe neamţ. (Unde dai şi unde crapă!)

A venit Frans Timmermans, vicele Comisiei Europene, să ne transmită că reforma justiţiei iniţiată de PSD slăbeşte lupta anticorupţie şi statul de drept, că-i favorizează pe inculpaţi, pe infractori şi pe corupţi, că legile sunt cu dedicaţie personală, acelaşi lucru îl susţin şi GRECO, şi alţi comisari europeni, şi Parlamentul European, şi Opoziţia, şi reprezentanţii ambasadelor prietene, dar iniţiatorii noilor legi, în frunte cu ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, răspund că respectivele instituţii, înalţii reprezentanţi ai organismelor europene nu au competenţe, nu se pricep şi nu sunt bine informaţi.

Ludovic Orban, apoi întregul PNL, i-a acuzat pe prim-ministrul Viorica Dăncilă şi pe liderul absolut al României Liviu Dragnea de înaltă trădare, uzurpare de funcţii, dezinformarea, neinformarea preşedintelui, divulgare a secretelor de stat, iar răspunsul acuzaţilor, al tovarăşilor din coaliţie şi al servitorilor din presă a fost că Iohannis vrea să fie tătuc, că… antisemitism instituţional, că dă o lovitură de stat şi nu lasă PSD să guverneze în favoarea românilor. Nimic despre conţinutul acuzaţiilor.

Preşedintele se teme că nu mai sunt bani de salarii şi pensii şi, deşi Guvernul s-a împrumutat pe primul trimestru cu 5 miliarde de lei, la fel cum s-a împrumutat la sfârşitul anului trecut, ministrul Muncii răspunde că Iohannis a uitat legea bugetului de stat.

O mulţime de lideri politici ai actualei majorităţi primesc în instanţă decizii de achitare, dar beneficiarii acuză DNA de justiţie politică, deşi iertarea lor s-a făcut în majoritatea situaţiilor în baza dezincriminărilor respectivelor infracţiuni de către Curtea Constituţională ori prin alte procedee şi tertipuri avocăţeşti.

Fiindcă încasările la buget sunt insuficiente, iar foamea de bani a Guvernului creşte de la o zi la alta, de mai bine de un an ministrul Finanţelor se face luntre şi punte să confişte banii contribuabililor din Pilonul II de pensii, însă prim-ministrul îi cere preşedintelui să uite de pensiile private şi Pilonul II că guvernanţii au bani de pensii şi salarii. Evident că se poate guverna şi cu împrumuturi, problema este că urmaşii vor plăti până la adânci bătrâneţi. Cine are dreptul să le cauţioneze viitorul?

Aşadar, diriguitorii noştri nu se bat cu subdezvoltarea, hoţia, corupţia, nici cu nenorocirile, crimele de pe drumurile publice, nici cu sănătatea şi educaţia rămase de izbelişte, ci cu adevărul. Doar adevărul şi cei ce-l susţin îi deranjează. Acesta este şi motivul pentru care coaliţia de guvernământ şi-a selectat „comunicatori” buni de gură, activişti mediatici cinici şi groşi de obraz pentru a contracara orice urmă de informaţie corectă, de adevăr, apărute în spaţiul public.

Din nou se vorbeşte de controlul mass-media, din nou organismele puse să supravegheze abuzurile, manipulările odioase, fake-news-urile sancţionează numai pe opozanţii actualilor diriguitori, că îţi şi vine să regreţi vremea guvernării Iliescu – Năstase.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: