La o firmă de construcţii, sesizare penală pentru un prejudiciu de aproape 800.000 de lei adus bugetului statului

Inspectorii Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Suceava au desfăşurat, în primul trimestru al anului 2018, 126 de acţiuni de control, în urma acestora fiind atrasă la bugetul statului o sumă suplimentară de 3,3 de milioane de lei, informează purtătorul de cuvânt Oana Violeta Apetrea. Potrivit responsabilului AJFP, controalele efectuate în perioada la care facem referire s-au concretizat în amenzi totalizând 5.400 de lei, în baza verificărilor făcute pierderea fiscală diminuându-se cu 1,13 de milioane de lei. Pe de altă parte, în primele 3 luni ale anului, inspectorii de specialitate au instituit o măsură asigurătoare pentru 1,15 de milioane de lei şi, totodată, au întocmit o sesizare penală. În aceste din urmă situaţii, în cauză este vorba despre un agent economic din construcţii în cazul căruia prejudiciul făcut bugetului statului însumează 796.832 de lei, la firmele din domeniul cu pricina inspectorii fiscali având 25 de descinderi. În domeniul energetic, lucrătorii specializaţi ai AJFP au făcut două controale cu stabilirea atragerii suplimentare la buget a 22.467 de lei, iar în domeniul agroalimentar s-au întreprins 29 de verificări, cu recuperarea suplimentară a 434.309 de lei şi diminuarea cu 701.894 de lei a pierderii fiscale. În transporturi, în urma a 34 de acţiuni de control, s-a stabilit un supliment de 726.630 de lei, s-au dat amenzi de 1.500 de lei, iar pierderea fiscală s-a micşorat cu 107.980 de lei. Două amenzi însumând 500 de lei au dat controlorii fiscali la operatori din turism, prilej cu care s-au atras suplimentar şi 20.215 de lei. La operatori din domeniul prelucrării şi exploatării lemnului, cele 34 de controale s-au lăsat cu amenzi de 2.400 de lei, atragerea suplimentară în vistieria statului a 585.756 de lei şi o reducerea a pierderii fiscale cu 323.920 de lei.

Conform purtătorului de cuvânt Oana Violeta Apetrea, în primele 3 luni ale anului, la contribuabilii persoane fizice au fost întreprinse 75 de acţiuni, dintre care 223 de inspecţii fiscale generale, 64 de inspecţii fiscale parţiale, opt controale inopinate şi cinci cercetări la faţa locului.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: