Ion Bogdan Ştefănescu aduce la Suceava turneul extraordinar „Flautul fermecat – Twenty Shades of Music”

Flautistul Ion Bogdan Ştefănescu va susţine duminică, 10 iunie a.c., de la ora 19, pe scena Teatrului „Matei Vişniec” Suceava un spectacol ce face parte din turneul extraordinar „Flautul fermecat – Twenty Shades of Music”.

Potrivit organizatorilor, flautistul Ion Bogdan Ştefănescu va susţine în perioada 3 – 10 iunie a.c. şase recitaluri în şase oraşe din cele trei provincii istorice ale României.

„Flautul Fermecat 2018 marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Ion Bogdan Ştefănescu, împreună cu chitaristul Costin Soare, a pregătit un repertoriu special, sub tema «Twenty Shades of Music»” anunţă organizatorii.

Repertoriul include piese de Celso Machado, Béla Bártok, Astor Piazzolla, Miroslav Tadic, la care se adaugă piese pentru chitară de Ariel Ramirez şi Jorge Morel, care vor fi interpretate de Costin Soare.

Cadenţa anuală cu care s-a organizat turneul „Flautul fermecat” începând din 2012 (uneori au existat chiar două ediţii pe stagiune) l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu tradiţie.

„Programul de anul acesta aduce în atenţia publicului o muzică ce aparţine ţărilor sudice, o muzică cu anumite caracteristici întâlnite doar în Balcani şi America de Sud. Zone îndepărtate geografic, dar foarte apropiate din punct de vedere semantic şi ca structură artistică. Sunt douăzeci de faţete, de stări ale muzicii cu care vor lua contact cei prezenţi la recitalurile Flautului Fermecat. Vor asculta o muzică plină de lascivitate, tristeţe, resemnare, dor, dar şi exuberanţă, joc, umor şi chiar inocenţă, sentimente proprii folclorului românesc sau celui sud-american” a menţionat sursa citată.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: