Într-o singură lună

Inspectorii de muncă au descoperit 24 de lucrători la negru

> „Pentru muncă nedeclarată au fost sancţionaţi 24 de angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 150.000 lei” precizează inspectorul-şef Romeo Butnariu

În luna aprilie, inspectorii de muncă au depistat 35 de persoane care desfăşurau muncă nedeclarată. Romeo Butnariu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Suceava, declară că în cauză sunt opt persoane ale căror contracte individuale de muncă nu au fost transmise în registrul general de evidenţă a salariaţilor până cel târziu în ziua lucrătoare anterioară începerii activităţii, la care se adaugă 24 de persoane depistate la lucru, însă fără ca acestea să aibă încheiate contracte individuale de muncă, cum legea prevede. În acelaşi timp, inspectorii specializaţi suceveni au prins trei lucrători în afara programului legal, aşa cum acesta a fost stabilit în cadrul contractelor de muncă cu timp parţial.

„Pentru muncă nedeclarată au fost sancţionaţi 24 de angajatori, valoarea amenzilor aplicate fiind de 150.000 lei” a subliniat inspectorul-şef Romeo Butnariu.

Pe parcursul lunii aprilie, în domeniul relaţiilor de muncă, lucrătorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Suceava au avut 215 controale. Conform lui Romeo Butnariu, verificările s-au concretizat în aplicarea a 65 de sancţiuni contravenţionale, valoarea amenzilor date ridicându-se la 226.000 de lei. Pe lângă cele amintite, pe durata acţiunilor de control, inspectorii ITM Suceava au depistat deficienţe legate de nerespectarea prevederilor legale privind acordarea concediilor de odihnă, a repausului săptămânal, cât şi a celui obligatoriu în cazul muncii suplimentare. De asemenea, s-a mai constatat că unii dintre agenţii economici controlaţi nu s-au conformat reglementărilor în vigoare referitoare la obligaţia de a ţine evidenţa orelor prestate de către fiecare salariat în parte.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: