24 MAI, Ziua Europeană a Parcurilor, marcată de Romsilva la Centrul de vizitare al Parcului Naţional Călimani

Ziua Europeană a Parcurilor a fost marcată, în acest an, printr-un eveniment organizat joi, 24 mai, de Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva la Centrul de Vizitare al Parcului Naţional Călimani din localitatea Şaru Dornei, judeţul Suceava.

La cea de-a XV-a ediţie a Zilei Europene a Parcurilor au participat reprezentanţi ai Ministerului Mediului, ai Comisiei pentru Ocrotirea Monumentelor Naturii din cadrul Academiei Române, conducerea Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva, repre-zentanţi ai 24 de administraţii de parcuri naţionale şi naturale, precum şi ai Consiliului Judeţean Suceava şi ai autorităţilor locale.

Tema ediţiei din acest an – „Moşternire culturală: este în natura noastră” – urmăreşte consolidarea legăturii dintre moştenirea naturală, prin ariile naturale protejate, şi identitatea culturală.

În cadrul evenimentului găzduit de Administraţia Parcului Naţional Călimani, fiecare parc naţional sau natural a expus un stand propriu cu imagini şi produse tradiţionale specifice comunităţilor locale.

Ziua Europeană a Parcurilor a fost sărbătorită pentru prima oară în anul 1999, la iniţiativa Federaţiei Europene a Parcurilor EuroParc, în data de 24 mai 1909, fiind înfiinţate primele parcuri naţionale în Europa, în Suedia. Primul parc naţional înfiinţat în România, în anul 1935, a fost Parcul Naţional Retezat, numărul acestora crescând până în prezent la 29 de parcuri naţionale şi naturale.

Regia Naţională a Pădurilor – Romsilva administrează 22 de parcuri naţionale şi naturale, cu o suprafaţă totală de aproape 850 de mii de hectare, din care peste 580 de mii de hectare păduri, 175 de mii de hectare aflându-se în zone de protecţie strictă sau integrală. (Biroul de Presă al Regiei Naţionale a Pădurilor – Romsilva)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: