În lungime de peste 100 de metri

Viitorul pod peste râul Suceava, în zona Termica, va costa un milion de euro

> „Am rămas surprins de valoarea mică, am vrut să o verific, a venit proiectantul şi a susţinut că este bine aşa” a spus ieri primarul Lungu, adăugând că anul acesta ar putea începe construirea efectivă a obiectivului

>Noua rută de ocolire a zonei supermaketurilor ar urma să „înţepe” Calea Unirii la intersecţia cu strada Aurel Vlaicu, să continue pe strada Apeductului spre strada Energeticianului, cu ieşire în DN 29, către Plopeni

Primăria Municipiului Suceava a intrat în posesia studiului de prefezabilitate pentru realizarea noului pod peste râul Suceava, în aval de cel de pe Calea Unirii, în folosinţă la această dată. Având menirea de descongestiona traficul auto din zona comercială Burdujeni, podul ar urma să aibă o lungime de 104,4 metri, o lăţime de 7 metri şi două trotuare de câte 1,5 metri. Primarul Ion Lungu anunţat că, în acest stadiu al promovării obiectivului, valoarea totală a investiţiei este apreciată la 4,25 de milioane de lei, adică aproximativ 1 milion de euro.

„Mă aşteptam la mult mai mult, însă, sigur, totul se raportează la lungime, fiind vorba strict despre pod, pe care se va putea intra şi ieşi, chiar de pe drumurile de pământ care astăzi sunt acolo. La Termica se iese în strada betonată, iar pe strada Apeductului sunt nişte drumuri de căruţe. Am rămas surprins de valoarea mică, am vrut să o verific, a venit proiectantul şi a susţinut că este bine aşa” a spus primarul Ion Lungu.

Potrivit edilului-şef, finanţarea va fi asigurată din creditul de 25 de milioane de de lei pe care autorităţile sucevene intenţionează să-l contracteze de la bănci şi a cărui aprobare – în Comisia Naţională pentru Împrumuturi de pe lângă Ministerul de Finanţe – va fi discutată pe 4 iunie. De altfel, Lungu spune că, la rectificarea de la finele lunii iunie, din motive preventive, prin bugetul local se va aloca o asumă pentru susţinerea cu fonduri proprii a demersurilor următoare.

„Vrem să facem studiul de fezabilitate, demarăm procedura şi mi-aş dori să începem lucrările în acest an. Este un lucru foarte important pentru oraş, pentru fluidizarea traficului în zonă, deoarece, în ciuda măsurilor pe care le-am luat, în zona comercială sunt momente în care tot mai este aglomerat. Vreau să cred că anul acesta vom putea demara construcţia la noul pod peste râul Suceava” a explicat Ion Lungu, apreciind că execuţia ar putea dura 24 de luni.

Astfel, noua rută de ocolire a zonei supermaketurilor din Lunca Sucevei ar urma să „înţepe” Calea Unirii la intersecţia cu strada Aurel Vlaicu şi să continue pe strada Apeductului – noul pod pe râul Suceava – strada Energeticianului, cu ieşire în DN 29, prin apropierea Termica, înspre Plopeni.

În martie 2017, Ion Lungu intenţiona să ceară Guvernului ca obiectivul să fie finanţat în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), la „poziţia 7”, referitoare la „realizarea, modernizarea, reabilitarea de poduri, podeţe, pasaje sau punţi pietonale”. O altă variantă de finanţare vehiculată era şi Axa 13 „Sprijinirea regenerării oraşelor mici şi mijlocii” a POR 2014-2020, cu Obiectivul specific 13.1 „Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei din oraşele mici şi mijlocii din România”, proiectele putând fi depuse până pe 30 august 2018.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: