În municipiul Suceava

Poliţiştii de la Circulaţie, dotaţi de autorităţi cu două pistoale-radar în valoare de 124.000 de lei

Primăria Municipiului Suceava a achiziţionat, cu 651.920 de lei bucata, două pistoale-radar mobile, care intră în dotarea poliţiştilor de la Circulaţie. Anunţul este făcut de primarul Ion Lungu, care a precizat, într-o conferinţă de presă, că de la bugetul local s-au alocat în acest sens 123.840 de lei, respectivele mijloace fiind deja recepţionate de către Serviciul Poliţei Rutiere. Lungu crede că, în scop preventiv, achiziţionarea pistoalelor-radar mobile era necesară, mai ales pe fondul numărului mare de accidente de circulaţie grave din municipiu şi din judeţ.

„Sigur că o să fie unii care o să înjure Primăria că pune radare la dispoziţia Poliţiei, însă eu cred că este un act de responsabilitate. Din nefericire, judeţul şi chiar municipiul Suceava sunt campioane la accidente rutiere. Măcar să putem salva vieţi omeneşti prin aceste dotări, pentru că, se ştie, şoferii au frică de aceste radare, amenzile fiind foarte mari. Aceste pistoale mobile sunt foarte performante şi eficiente şi sper ca, în final, oamenii de bună-credinţă să aprecieze acest lucru, pentru că prin aceste dotări făcute către Poliţie vor fi salvate vieţi omeneşti” a precizat Ion Lungu, recunoscând că există perioade cu trafic lent, dar şi altele „când se circulă şi cu 150 km/h, când se pot face raliuri”.

În şedinţa Consiliului Local de pe data de 31 mai, aleşii locali vor vota un proiect de hotărâre privind aprobarea unui contract prin care cele două mijloace radar vor fi date în comodat, pe o perioadă de 10 ani, lucrătorilor de la Serviciul Poliţiei Rutiere.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: