Ioan Stan, în Senat:

Oameni buni, suntem aleşi prin voinţa românilor şi vom continua să le respectăm încrederea implementând programul de guvernare

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a susţinut în Senat o declaraţie politică în care a dat asigurări că actuala coaliţie de guvernare va continua să respecte încrederea electoratului implementând programul de guvernare.

„Am auzit de atâtea ori spunânduse că repetiţia este mama învăţăturii încât sper că poate fi adevărat şi valabil şi în privinţa recunoaşterii şi însuşirii unor adevăruri categoric demonstrate. Mă refer desigur la posibilitatea ca, repetate de mai multe ori, de specialişti în domeniu, rezultatele implementării programului de guvernare PSD – ALDE să fie recunoscute de opozanţii noştri politici. Aşa încât vin să sprijin specialiştii mai sus menţionaţi, nominalizaţi concis Eurostat şi, repet, în favoarea învăţăturii” a spus Stan.

El a spus că, în comparaţie cu trimestrul I 2016, la sfârşitul trimestrului I din 2018 valoarea PIB nominal a crescut, de la 146 miliarde de lei, la 176 miliarde de lei.

„Cifra de afaceri în industrie a crescut, comparând în procente rezultatele faţă de trimestrul I al anului precedent de la 2,6% în 2016 la 11,1% în 2017 şi la 13,7% în 2018. Păstrând acelaşi sistem de referinţă, comenzile noi în industrie au crescut de la 4,1% în 2016 la 12,9% în 2017 şi la 15,8% în 2018, investiţiile străine directe au crescut de la 0,88 miliarde euro în 2016 la 1,14 miliarde euro în 2017 şi la 1,38 miliarde euro la sfârşitul trimestrului I 2018. Apreciind că cea mai bună formă de protecţie socială este asigurarea unui loc de muncă stabil şi bine plătit, de la venirea noastră la guvernare am reuşit să reducem cu 92.000 numărul şomerilor din România, reducere înregistrată pe fondul creşterilor salariale” a declarat Ioan Stan.

El a adăugat că, faţă de decembrie 2016, când salariul minim net pe economie era de 205 euro, la sfârşitul trimestrului I 2018 salariul este de 250 euro, iar 1,7 milioane de români, atât din sectorul public, cât şi din cel privat, au beneficiat de creşterea salariului minim net cu 22%.

„Pensia medie va înregistra la jumătatea acestui an o creştere de peste 20% faţă de începutul guvernării noastre. Nu intenţionez a mă transforma într-un raportor, dar aş vrea să interpretez unele din cifrele mai sus enunţate, în sprijinul speranţei că vor fi înţelese la adevărata lor valoare” a adăugat senatorul PSD.

El consideră că trendul crescător al investiţiilor străine directe demonstrează sentimentul de credibilitate de care se bucură actul de guvernare în mediul de afaceri şi motivează intenţia guvernului de a se orienta către un parteneriat strategic real cu marile companii investitoare, care să conducă spre investiţii de un miliard de euro

„Promisiunea că efectele creşterii economice se vor transfera şi în buzunarele românilor s-a tradus în faptul că la sfârşitul trimestrului I 2018 salariul mediu net, adică ce primeşte în mână un salariat, a crescut cu 11,5% faţă de decembrie 2016, când am preluat guvernarea. De altfel, consecvenţa cu care am continuat implementarea programului a cărui votare ne-a adus la guvernare este de fapt marea problemă a pseudoopoziţiei politice la care asistăm, uneori cu jena indusă de ridicolul aşa-ziselor luări de poziţie, alteori cu milă faţă de frustrarea ce le însoţeşte existenţa urmare a pierderii alegerilor. Dorind să-şi demonstreze cu orice preţ calitatea de opozanţi, oamenii aceştia se aventurează în atacuri repetate la adresa guvernului, a programului de guvernare, a miniştrilor vinovaţi că nu fac «ce li se spune», străduindu-se cu maximă obedienţă să fie pe placul celor care cred că pot dispune în afara temeiului legal” a spus Ioan Stan.

El a adăugat că înţelege că, „prin ridicole manevre”, unii îşi plătesc achitarea visând la răsturnarea guvernului urmată de ocuparea scaunului de prim-ministru, alţii vor să ţină încuiate anume sertare – depozit de dosare sau se lasă ademeniţi cu varii speranţe fanteziste în revenirea la ordinea zilei a ceea ce s-a numit „guvernul meu”.

„Poate că toate acestea sunt omeneşti şi, deci, pe de o parte, sunt supuse greşelii, iar pe de alta sunt pasibil a fi înţelese. Dar să ai în faţa ta cifre clare, neinterpretabile în valoarea lor absolută, care demonstrează că guvernul face bine ceea ce face şi să încerci a le murdări cu aprecierea că se guvernează după ureche mi se pare o reiterare a tentativelor de destabilizare a puterii alese prin votul a 3,5 milioane de români, tentative care şi-au mai făcut cunoscute prezenţa îmbrăcate în scurtă roşie în mijlocul unor demonstraţii al căror manifest a fost ulterior sancţionat de justiţie” a spus senatorul.

El crede că dacă munca depusă de Guvern şi mai ales rezultatele acestei strădanii pot fi astfel calificate, se teme că se doreşte revenirea la „guvernarea după indicaţii”.

„Cu toate acestea, voi continua să repet, cu nădejdea că până şi oponenţii noştri politici vor înţelege: Oameni buni, suntem aleşi prin voinţa românilor şi vom continua să le respectăm încrederea implementând programul de guvernare” a încheiat Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: