Ion Lungu:

Nu voi candida la europarlamentare

Eu, ca primar, am un angajament cu sucevenii. Voi rămâne primarul municipiului Suceava şi mă încăpăţânez să duc la îndeplinire ceea ce am promis sucevenilor

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat, miercuri, în conferinţa săptămânală de presă, că nu va candida la alegerile europarlamentare, că va continua mandatul de primar, să ducă la îndeplinire ceea ce a promis sucevenilor, recunoscând că a fost întrebat dacă şi-ar dori din partea PNL o asemenea candidatură.

Lungu a explicat că această discuţie, cu candidatura la alegerile europarlamentare, a apărut după ce s-a convenit în PNL că fiecare regiune va avea un loc eligibil la europarlamentare.

„Din regiunea Moldova, cea mai performantă din punct de vedere politic, la PNL, este organizaţia de la Suceava. Dacă tot este un post eligibil pe Moldova, acesta ar trebui să vină la Suceava, nu mergem şi scoatem europarlamentari din alte judeţe când noi avem performanţă aici” a spus Lungu.

El consideră că omul cel mai îndreptăţit să meargă la europarlamentare este Gheorghe Flutur, care are anvergura unui lider naţional şi care ar urma să obţină unul dintre primele locuri eligibile în condiţiile în care locurile 5 – 6 sunt cu risc.

„O personalitate cum este dl Flutur poate să apară în primii trei-patru. În măsura în care nu merge dumnealui, şansele se diminuează pentru alţii” a explicat Lungu.

El a recunoscut că a fost întrebat dacă şi-ar dori o asemenea candidatură, dar că doreşte să continue mandatul de primar.

„În ceea ce mă priveşte, am fost şi eu întrebat dacă vreau. A fost o întrebare de formă mai mult, nu de fond. Au apărut şi articole în presă… Mă opreşte lumea pe stradă şi mă întreabă dacă plec la europarlamentare. Vreau să spun ferm şi categoric: nu voi candida la europarlamentare. Postul de europarlamentar este un post rezonabil. Eu, ca primar, am un angajament cu sucevenii. Voi rămâne primarul municipiului Suceava în acest mandat şi mă încăpăţânez să duc la îndeplinire ceea ce am promis sucevenilor” a declarat Lungu.

El a subliniat că afirmă cu certitudine şi fără alte intepretări că nu va candida la alegerile europarlamentare, pentru că vrea să-şi ducă acest mandat până la capăt.

Ion Lungu a adăugat că, fiind oprit pe stradă şi întrebat dacă va pleca din postul de primar pentru funcţia de europarlamentar, de fiecare dată a spus că va continua proiectele începute.

„Eu, înainte de a fi primar, sunt cetăţean al acestui oraş. Când nu voi mai fi primar, vreau să merg pe stradă şi nu să trec strada pe partea cealaltă. Mă voi bate în acest mandat să duc la îndeplinire ceea ce am promis” a mai declarat Ion Lungu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: