Investiţia în divizia de transport ecologic, condiţie obligatorie pentru achiziţionarea autobuzelor electrice

> Aceasta este preconizată la 1,5 milioane de lei, incluzând platforma de garare, staţia de mentenanţă, birourile, vestiarele, depozitul de scule şi piese, standul pentru verificare auto şi spălătoria auto >Municipiul Suceava va depune un proiect european pentru accesarea a 25,4 de milioane de lei, în vederea achiziţionării a 30 de autobuze electrice de capacitate mare şi a zece autobuze de capacitate mică

În municipiul Suceava se va constitui divizia de transport electric a societăţii de transport public local TPL. Investiţia propusă pentru înfiinţarea acesteia va fi supusă aprobării în şedinţa Consiliului Local de la finele acestei luni, aceasta incluzând amenajarea terenului, construirea platformei betonate şi realizarea unei împrejmuiri metalice. Din fondul de rezervă al bugetului local urmează a fi disponibilizată suma de 1,5 milioane de lei, lucrările vizând o suprafaţă totală de 9.750 mp. Astfel, platforma de garare va fi de 5.000 mp; staţia de mentenanţă va avea 900 mp; birourile – 60 mp; vestiarele – 80 mp; depozitul de scule şi piese – 50 mp; standul pentru verificare auto – 65 mp; spălătoria auto – 65 mp.

„Sper să realizăm investiţia în acest an, să punem această platformă la dispoziţia proiectului prin care vrem să achiziţionăm autobuzele electrice şi să constituim divizia de transport ecologic în municipiul Suceava” a reliefat primarul Ion Lungu.

În cadrul Programului Operaţional Regional POR 2014-2020, municipiul Suceava ar putea accesa 25,4 de milioane de lei pentru achiziţionarea a 30 de autobuze electrice de capacitate mare şi a zece autobuze de capacitate mică, cu sistem de e-tiketing şi de monitorizare în trafic a flotelor. Reamintim că aprobarea Proiectului „Sistem integrat de transport ecologic” este condiţionată de construirea, pe o suprafaţă proprietate a autorităţilor locale, a unor amenajări corespunzătoare pentru adăpostirea şi întreţinerea mijloacelor de transport în cauză. Municipiul Suceava avea terenuri disponibile în Lunca Sucevei, la fostul operator de termoficare în sistem centralizat, dar şi la actualul sediul al TPL, însă suprafeţele sunt afectate de procese cu Termica şi, respectiv, TASA.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!