Vineri, la Suceava

Etnici români din Ucraina participă la cea de a III-a etapă a proiectului „Descoperă şi cunoaşte România”

> Proiectul este derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni, cu prilejul Anului Centenar

50 de etnici români din Cernăuţi şi Transcarpatia vor participa, în perioada 25-27 mai a.c., la cea de a III-a etapă a proiectului „Descoperă şi cunoaşte România”, derulat de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni cu prilejul Anului Centenar şi dedicat românilor din comunităţile istorice.

Potrivit unui comunicat de presă al MRP, în cursul dimineţii de vineri, începând cu ora 10, în sala „Ştefan cel Mare” a Palatului Administrativ din Suceava, va avea loc festivitatea de deschidere a celei de a III-a etape a proiectului „Descoperă şi cunoaşte România”, la care vor participa 50 de etnici români din Ucraina, din regiunile Transcarpatia şi Cernăuţi, secretarul de stat din cadrul MRP, reprezentanţi ai autorităţilor publice judeţene.

În cursul zilei, participanţii vor vizita Cetatea de Scaun a Sucevei şi alte obiective ale Complexului Muzeal Bucovina, apoi vor vizita Mănăstirea Dragomirna.

Potrivit MRP, proiectul îşi propune să contribuie la consolidarea dialogului între etnicii români din afara graniţelor, în vederea menţinerii legăturilor identitare româneşti.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: