Cezar's

Atunci când n-am să mai pot iubi…

Avertizare. „Atunci când n-am să mai pot iubi pe nimeni, am să mor. Voi, cei care ştiţi că meritaţi dragostea mea, aveţi grijă să nu mă ucideţi.” ( Geo Bogza)

Bărbieri. Traian Băsescu, odinioară la România TV: „Ai supărat-o pe preşedinta ICCJ? Te-am bărbierit! L-ai supărat pe Coldea? Eşti bărbierit! L-ai supărat pe Iohannis, vezi Georgescu? Eşti bărbierit!”

Cărare. „Nu există cărare către fericire. Fericirea este cărarea.” ( Buddha)

Copac. „Iubeşte! Pentru noi, copacii, nu există copac demn de iubit sau nu. Oricare are ceva aparte ce-l face unic şi noi nu ne lăsăm blocaţi de soi, culoare sau rădăcinile lui, aşa că-l iubim pe fiecare şi formăm împreună frumoasele păduri, parcuri şi atâtea alte zone pe care nu le-ai văzut înflorite, din cauza ochelarilor grijilor tale.” (Un copac)

Decât. Un elev de într-un aprozar, înaintea examenului de bacalaureat: – Îmi daţi şi mie nişte cartofi? – De cât? – Decât cartofi, da…

Deosebire. “Dacă Dumnezeu a făcut omul după chipul şi asemănarea Sa nu înseamnă că Dumnezeu este ca omul, ci că omul este un dumnezeu pe pământ.” (Lucian Blaga)

Fascinaţie. Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, prostia nu!

Gospodină. Vine un amic preot la mine şi mă întreabă: – Îţi spui rugăciunea înainte de masă? Eu îi răspund: – Nu, soţia mea găteşte foarte bine!

Intoleranţă. Intoleranţa este însoţită aproape invariabil de o adevărată imposibilitate de a înţelege sau de a permite puncte de vedere opuse. Omul de ştiinţă cu o bună pregătire, care poate fi receptiv la orice sugestie în propriul său domeniu, poate să nu vrea, în afara acestuia, să facă vreo încercare de a înţelege un punct de vedere contrar. Găsim aici, cu o uniformitate semnificativă, ceea ce un psiholog a numit „compartimente de rezistenţă la logică” (logic-proof compartments). Compartimentul de rezistenţă la logică există dintotdeauna. Unii oameni de ştiinţă şi-au pierdut o viaţă întreagă refuzând să vadă fisurile din teoriile lor. Foarte semnificativă este tendinţa popoarelor de a-şi păstra credinţele religioase şi tradiţiile mult timp după ce acestea şi-au pierdut semnificaţia. Regulile dietetice, igienice sunt încă respectate în compartimentul de rezistenţă la logică al aderenţei dogmatice. Există o anecdotă care spune că un misionar le dă bani păgânilor în momentul convertirii şi că aceştia, după ce şi-au primit banii, îşi spală convertirea în ape sacre. (E.L. Bernays)

Jurnal. Numai fetele cuminţi îşi ţin un jurnal. Fetele rele n-au timp.

Mireasă. „Sătul de singurătate, un tânăr din oraşul Tomsk, regiunea Tomsk Oblast (Rusia), a decis să se însoare cu o… pizza. Ceremonia de căsătorie a avut loc într-o pizzerie. „La un moment dat, mi-am dat seama că jumătate din prietenii mei se plâng de soţii, iar cealaltă jumătate se plâng de lipsa unor partenere mai bune. Iubirea între doi oameni e un lucru complicat” a povestit mirele, care a ţinut să-şi păstreze anonimatul. „Pizza nu te respinge şi nu te înşală. Îmi place», a explicat el. De aceea a ales ca o pizza să-i fie mireasă. Responsabilii pizzeriei i-au făcut rost şi de un certificat de căsătorie şi i-au pus văl pizzei pe care tînărul şi-a ales-o ca mireasă.” (Click).

Organ. Întrebare: Ce animal îşi ţine pe spate organul? Răspuns: Calul poliţiei.

Păsărici. Invazie de păsărici pe litoral. Din nord dau iama pescăruşii, din sud…, pescăturcii. (Dumitru Monacu)

Priorităţi. 22.00 Ea: – Iubitule, cine e mai important pentru tine, eu sau fotbalul? 23.45 El: – Tu, iubita mea!

Regină. Regina Ana a României, într-un interviu de excepţie: „Sunt multe lucruri care nu-mi plac, dar pe primul loc rămân oamenii îngâmfaţi, cu nasul pe sus, oamenii care-i privesc pe ceilalţi de sus”.

Salvare. Ideea, şmecheria… este să mori cât mai târziu…, rămânând până la capăt tânăr în suflet şi în minte. Dar câţi „muritori” reuşesc?!

Teamă. „Peste tot atârnă greu teama de sinceritate.” Tot mai greu, zi după zi, azi.

True. Niciun bărbat nu are o memorie suficient de bună ca să poată fi un mincinos de succes! (Abraham Lincoln)

Vot. „Nu voi vota anul acesta Clinton, deoarece fostul preşedinte Clinton mi-a lăsat un gust tare… amar!” (probabil Monica Lewinsky)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: