Zeci de permise de conducere săltate de poliţiştii rutieri la finele săptămânii trecute

> Amenzile date depăşesc valoarea totală de 250.000 lei

Zeci de şoferi au rămas fără permisele de conducere, la finele săptămânii trecute, în urma filtrelor rutiere organizate de lucrătorii IPJ Suceava pe raza judeţului. Serviciul Rutier Suceava şi formaţiunile de profil din cadrul poliţiilor municipale şi orăşeneşti, sprijiniţi de poliţişti de ordine publică atestaţi să desfăşoare activităţi pe linie rutieră, au organizat şi desfăşurat acţiuni tematice pentru combaterea conducerii autovehiculelor pe drumurile publice de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive, în cadrul cărora au fost testaţi cu aparatul etilotest 347 de conducători auto. Pentru neregulile constate, oamenii legii au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 76.000 lei. De asemenea, potrivit datelor obţinute de la Biroul de presă din cadrul IPJ Suceava, au fost reţinute 18 permise de conducere şi retrase patru certificate de înmatriculare.

Şi Poliţia Municipiului Câmpulung Moldovenesc a organizat o acţiune, pe raza de competenţă, pe linia asigurării unui climat de ordine publică, siguranţă rutieră şi prevenirea comerţului ilicit, ocazie cu care au fost legitimate 48 de persoane şi controlate 39 de autovehicule şi bagaje. S-au aplicat 13 sancţiuni contravenţionale a căror valoare totală se apropie de suma de 13.000 lei, a fost reţinut un permis de conducere şi retras un certificat de înmatriculare.

Tot la finele săptămânii trecute a fost derulată o acţiune pe raza judeţului şi pe linia depistării şi combaterii încălcării regimului legal de viteză. În cadrul acesteia au fost aplicate alte nu mai puţin de 343 de amenzi, în valoare de circa 175.000 lei. Totodată, poliţiştii au reţinut 29 de permise de conducere şi au retras patru certificate de înmatriculare.

Pe prima poziţie a clasamentului negativ al vitezei s-a poziţionat un şofer în vârstă de 50 de ani, din municipiul Rădăuţi. Bărbatul a fost înregistrat de aparatul radar din dotarea poliţiei în timp ce conducea un autoturism pe DN 17, pe raza comunei Vama, cu 136 km/h.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: