Municipiul Fălticeni începe consultarea publică pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană

> Documentul este necesar pentru depunerea de proiecte cu finanţare europeană

 Primarul municipiului Fălticeni, Cătălin Coman, a anunţat, ieri, începerea consultării publice pentru Strategia Integrată de Dezvoltare Urbană a municipiului, acest document fiind necesar în vederea depunerii de proiecte cu finanţare europeană.

„În cadrul procesului de elaborare a Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană – Orizont 2030 (SIDU), Primăria Municipiului Fălticeni a demarat campania de consultare publică a locuitorilor municipiului, cu privire la nevoile şi direcţiile de dezvoltare ale localităţii în următorii 12 ani” anunţă Primăria Fălticeni.

Pornind de la motto-ul „Fălticeniul ideilor tale!”, cetăţenii municipiului, reprezentanţii mediului de afaceri, precum şi reprezentanţii instituţionali sunt încurajaţi să sprijine procesul de elaborare a SIDU, prin completarea unui chestionar publicat pe site-ul Sidu.falticeni.ro, care urmăreşte identificarea problemelor punctuale ale oraşului.

Priorităţile de dezvoltare urbană, în contextul apartenenţei la Uniunea Europeană, sunt axate pe: reducerea impactului asupra mediului şi utilizarea eficientă a resurselor naturale; dezvoltarea spiritului antreprenorial şi a IMM-urilor, îmbunătăţirea calităţii muncii; creşterea mobilităţii urbane, îmbunătăţirea infrastructurii tehnice, dezvoltarea oraşelor inteligente; îmbunătăţirea calităţii educaţiei, stimularea cercetării şi inovării, promovarea culturii şi identităţii locale.

Dezvoltarea urbană integrată urmăreşte armonizarea intereselor de îmbunătăţire pe termen lung a condiţiilor economice, sociale şi de mediu, cu interesele de conservare a identităţii şi culturii locale.

„Ne interesează ideile cetăţenilor despre tot ceea ce implică dezvoltarea Fălticeniului. Ne dorim să avem o contribuţie reală din partea cetăţenilor pentru a contura viitoarele proiecte de dezvoltare. Persoanele care doresc să se implice în acest sens, pot intra pe pagina web Sidu.falticeni.ro pentru a completa chestionarul care va sta la baza realizării Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană a Fălticeniului până în anul 2030. Îi invităm pe toţi cei interesaţi de dezvoltarea Municipiului Fălticeni să ia parte la elaborarea strategiei integrate, prin transmiterea de sugestii, propuneri şi observaţii privind viitorul oraşului nostru” a declarat prof. Gheorghe Cătălin Coman, primarul municipiului Fălticeni. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI