Într-o singură lună

18 cazuri de despăgubiri de deces şi de compensaţii pentru atingerea integrităţii corporale

> Plăţile se fac prin intermediul Casei de Pensii, în calitate de asigurător al salariaţilor împotriva diminuării sau pierderii capacităţii de muncă şi în cazul decesului, ca urmare a accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale > În aprilie, pentru alte opt persoane beneficiare ale asigurării în baza legii, CJP a achitat inclusiv contravaloarea serviciilor medicale acordate prin CAS Suceava

Casa Judeţeană de Pensii (CJP) Suceava are calitatea de asigurător, adică atribuţii specifice de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale, informează purtătorul de cuvânt al instituţiei, Loredana Ciot. „Asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale reprezintă o asigurare de persoane, face parte din sistemul de asigurări sociale, este garantată de stat şi cuprinde raporturi specifice prin care se asigura protecţia socială a salariaţilor împotriva diminuării sau pierderii capacităţii de muncă sau decesului acestora, ca urmare a accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale” reliefează oficialului CJP Suceava. Purtătorul de cuvânt evidenţiază că asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale garantează un ansamblu de servicii şi prestaţii în beneficiul persoanei asigurate, obiectivele fiind promovarea sănătăţii şi a securităţii în muncă, prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, cât şi diminuarea şi compensarea consecinţelor acestora. Astfel, în luna aprilie a.c., prin Compartimentul „Accidente de muncă şi boli profesionale” din cadrul CJP Suceava s-au soluţionat 22 cereri de acordare a drepturilor prevăzute de Legea nr. 346/2002. Conform Loredanei Ciot, în aceeaşi lună, a fost achitată contravaloarea serviciilor medicale acordate prin Casa de Asigurări de Sănătate Suceava pentru opt cazuri şi s-au acordat prestaţii în bani, pe termen lung şi scurt, sub formă de indemnizaţii, compensaţii pentru atingerea integrităţii şi despăgubiri de deces, 18 cazuri.

Prin asigurarea pentru accidente de muncă şi boli profesionale, răspunderea civilă a persoanei fizice sau persoanelor juridice pentru prestaţiile prevăzute de Legea nr. 346/2002 – şi pentru care s-a plătit contribuţia de asigurare – este preluată de asigurător.

Nu în cele din urmă, de amintit este că, în luna aprilie a acestui an, au fost consiliaţi doi angajatori din judeţ şi s-au elaborat nouă tablouri de prevenire a accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI