Iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”

USR Suceava acuză primarii din judeţ că încearcă să blocheze strângerea de semnături

USR Suceava susţine că primarii din judeţ încearcă, prin taxe prohibitive sau refuzul de a acorda autorizaţii pentru amplasarea cortului în care cetăţenii să poată semna pentru iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”, să blocheze această iniţiativă.

„Din nefericire, ca urmare a demersurilor noastre întreprinse în judeţ, am constatat că unele primării încearcă să taie din faşă aripile acestei iniţiative cetăţeneşti, prin taxele prohibitive pe care le solicită (de exemplu, Primăria Municipiului Fălticeni a solicitat 100 lei/zi) sau prin refuzul de a ne acorda autorizaţie pentru amplasarea unui cort în care cetăţenii să poată să semneze (exemplu – Primăria Oraşului Gura Humorului), în pofida faptului că iniţiativele cetăţeneşti de modificare a Constituţiei sunt reglementate în Constituţia României la art. 150, alin.1, respectiv alin. 2, iar prezenta iniţiativă cetăţenească a primit avizul Consiliului Legislativ şi a fost publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 255 pe data de 22 martie 2018. De asemenea, toţi membrii Grupului de iniţiativă respectă caracteristicile impuse de lege” susţine USR într-un comunicat.

Totodată, USR Suceava anunţă că, duminică, deputatul USR Cosette Chichirău urmează să participe împreună cu membri ai USR Suceava la strângerea de semnături pentru iniţiativa cetăţenească „Fără penali în funcţii publice”. Acţiunea va începe la ora 12 şi se va desfăşura pe esplanada Casei de Cultură din Suceava sau la sediul USR din str. Petru Rareş nr.7, în cazul în care vremea va fi capricioasă.

„USR Suceava a obţinut autorizarea acestui demers cetăţenesc din data de 10 mai, de la Primăria Suceava, pentru opt locaţii diferite din municipiu, în care vom activa alternativ, câte o săptămână. Astfel, în prima săptămână ne-aţi găsit lângă parcul Universităţii «Ştefan cel Mare», iar în această săptămână vom sta pe pietonalul din zona esplanadei Casei de Cultură, urmând ca restul locaţiilor (George Enescu, Obcini, Burdujeni, Mărăşeşti) să fie acoperite ulterior” precizează sursa citată. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI