În urma controalelor sanitar-veterinarilor suceveni

Proprietari amendaţi pentru vânzarea de animale în lipsa documentelor

În trimestrul întâi al anului, inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava au organizat şi desfăşurat 470 de controale, monitorizarea şi verificarea fiind acţiuni prevăzute în Planul Naţional Cadru de Inspecţie şi Control. Dr. Dănuţ Corneanu, directorul executiv al instituţiei sucevene, declară că, în timpul descinderilor, ca urmare a neregulilor depistate, au fost aplicate 33 de amenzi, valoarea acestora însumând 23600 de lei. În alte 22 de cazuri, agenţii economici au primit doar avertismente, lucrătorii DSVSA dispunând şi confiscarea a 138 kg de produse alimentare din pieţe şi unităţi de comercializare.

„Cele 33 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate, în principal, pentru vânzarea sau înstrăinarea animalelor fără documente sanitare veterinare, pentru comercializarea produselor alimentare fără respectarea condiţiilor de igienă, dar şi pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare de origine animală şi non-animală” a precizat dr. Dănuţ Corneanu.

În perioada amintită, lucrătorii de specialitate ai instituţiei sucevene au efectuat nouă audituri şi şase evaluări în unităţi de procesare a laptelui, dar şi în unităţi de procesare a cărnii. Pe de altă parte, în respectiva perioadă, au fost înregistrate din punct de vedere sanitar veterinar 169 de noi unităţi pentru vânzare directă, cât şi de unităţi pentru vânzare cu amănuntul. Demersul face parte din atribuţiile privind evaluarea şi încadrarea în grupe de risc a unităţilor, înregistrarea structurilor de profil nou înfiinţate, dar şi a mijloacelor de transport auto. Astfel, pe această din urmă linie, personalul DSVSA a pus 84 de vize auto şi a autorizat 241 de mijloace de transport alimente. În acelaşi interval, exploataţiile profesionale şi cele nonprofesionale din judeţ au făcut obiectul a 20 de acţiuni de supracontrol ale inspectorilor sanitar-veterinari, acestea făcând parte din eşantioanelor aleatorii de verificări pentru acordarea subvenţiilor prin intermediul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură (APIA).

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: