Şefa CMJ Suceava, pusă de procurori sub control judiciar

 > Medicul Adriana-Lorena Bîrleanu este acuzat de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava au dispus pe parcursul zilei de ieri punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu data de 16 mai, a medicului specialist Adriana-Lorena Bîrleanu, şef al Centrului Medical Judeţean (CMJ) Suceava subordonat Direcţiei Medicale din cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor. Ea este acuzată de săvârşirea infracţiunilor de luare de mită în formă continuată şi fals intelectual (patru fapte). În acest sens, pe parcursul zilei de ieri, ca urmare a obţinerii autorizărilor legale de la instanţa competentă, au fost efectuate şi percheziţii domiciliare în cinci locaţii, dintre care una a vizat sediul unei instituţii publice situate în municipiul Suceava, celelalte reprezentând sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. În ordonanţa procurorilor se arată că, în cauză, există date şi probe care conturează faptul că „în perioada ianuarie – aprilie 2018, inculpata, în calitate de medic-şef în cadrul Centrului Medical Judeţean Suceava, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a primit de la mai mulţi pacienţi sume de bani cuprinse între 50-100 lei pentru a întocmi şi elibera diferite procese-verbale de incapacitate temporară de muncă, eliberarea de concedii medicale, decontarea unor reţete medicale sau eliberarea unor bilete de trimitere pentru

analiza RMN. O parte din aceste documente au fost completate de inculpată în fals, prin consemnarea în cuprinsul lor a unor împrejurări necorespunzătoare adevărului. În condiţii normale, pacienţii respectivi nu ar fi putut beneficia de avantajele oferite de aceste înscrisuri”.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, şefa CMJ Suceava trebuie să respecte mai multe obligaţii conform legislaţiei în vigoare pentru că „inculpatei i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive”.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: