Cezar's

Mă bucur că ne-am adunat aici… atâţia cititori !

 Auto. „Deci meseria mea, înainte de a fi parlamentar, domne, să vă spun sincer, auto. Meseria mea este auto.“ (Gheorghe Coman)

Bogdaproste. „Noroc cu Dumnezeu că am avut zăpadă.“ (George Copos)

Cititor. „Cum ajungeam într-un port, mă duceam într-o bibliotecă.“ (Traian Băsescu)

Democraţie. „Eu am spus de când am intrat în PSD că mi se pare prea multă democraţie în acest partid.“ (Lia Olguţa Vasilescu)

Devotament. „Fără să-i pese de riscuri, ea  (Regina Maria – n.n.) stătea la căpătâiul soldaţilor tineri care mureau de holeră, vărsând lacrimi pentru fiecare din ei, ţinându-l de mâna ore întregi pe tânarul muribund, spunându-i cu toată sinceritatea că ea îi înlocuia mama şi, apoi, când vedea că i se apropie sfârşitul, luându-l în braţe şi sprijinindu-i capul pe umărul ei până când îşi dădea sufletul.”  (Arthur Gold Lee)

Einstein. „Einstein n-a fost nici măcar un şmecher. El l-a plagiat pe Eminescu.“ (Gheorghe Funar)

Femeia.  „Femeia este acel ceva care-i face bine omului.“ (Petre Daea) Mai nou, înţelegem, oaia. Sau, mă rog, mielul.

Gânduri. > A reuşit să falsifice până şi inexistenţa. > De la o vreme îţi dai seama că libertatea nu e decât un pseudonim al inadaptării. > Banalitatea: fundamentul existenţei. Paradoxul: mansarda acesteia. > Original „nu ar fi primul care vede ceva nou, ci a vedea, ca şi cum ar fi noi, lucrurile vechi şi cunoscute, văzute şi revăzute de toată lumea” (Nietzsche). > Mă tem că maxima performanţă a inteligenţei nu e cea de-a se adapta realului, ci putinţa de-a se debarasa de real.  > Încerc să-l citesc pe poetul cutare, care cultivă nedomolit textul lung, cât mai lung. Nu e doar plictisitor, e plictisul însuşi. > Poţi tăcea decent şi poţi tăcea indecent, poţi tăcea politicos şi poţi tăcea ţâfnos, poţi tăcea ca atare şi poţi tăcea vorbind, chiar îmbelşugat. Necesitatea de a-ţi educa tăcerea. > Bărbaţii care se feresc de vin, de jocuri, de compania femeilor frumoase şi de o discuţie la o masă amicală ascund ceva necurat.” (Mihail Bulgakov). > Evlavia amintirilor trădează faptul că eşti foarte legat de propria ta fiinţă. Un egotism sublimat. (Grigore Grigurcu)

Grav.  „Onestitatea fără logică este o chestiune foarte gravă.“ (Eugen Nicolicea)

Întrebare. În spatele fiecărei femei supărate e un bărbat care habar n-are ce-a făcut.

Love.  „Să iubeşti înseamnă ceva, dar să fii iubit înseamnă tot.“ (Emil Boc)

Luceafărul. Un şef de poliţie, intrigat de faptul că odrasla sa îl întreabă cine a scris „Luceafărul” (şi el nu ştie să-i dea  răspunsul), îl cheamă la el pe un subaltern: – Bă, du-te la individul ăla de pe stradă şi întreabă-l dacă ştie cine a scris „Luceafărul”. După circa 30 minute se întoarce subalternul ud leoarcă, dar cu un zâmbet de satisfacţie pe chip: – Gata, dom‘ şef, a recunoscut, el l-a scris!

Marx.  „Libertatea de exprimare o face fiecare pe barba proprie.“ (Ion Iliescu)

Modestie (sau realism?).   Dintre toate rudele nevesti-mii, cel mai mult îmi place de…  mine.

Optimism. Doi ardeleni într-un compartiment de tren. Unul se uită lung la piciorul de lemn al celuilalt. După o vreme, îl intreabă: – Di fag îi? – Noo, di stejar îi.  – D-apăi no, îi binee – Cum să fie binee, Ioane?!? – Îi bine că n‘amorţăşte!

Pasiune (negustorească). – Ei bine, Niculae, trăieşti fericit cu tânăra ta soţie? – Desigur! E o femeie adorabilă! Pot s-o recomand oricui!

Politruci.  „Mă bucur că ne-am adunat aici atâţia politruci.“ (Klaus Iohannis)

Trezire. „Poate sunt naiv, dar eu încă mai cred în naţiune şi în forţa ei. Poporul ăsta mai are vigoare, poporul ăsta are ingeniozitate, poporul ăsta e creativ. Cred în el şi cred că la un moment dat se va trezi.” (Dinu C. Giurescu)

Vicii. – Care este diferenţa dintre vicii şi obiceiuri?  – Viciile sunt defectele celorlalţi, iar ale noastre sunt obiceiuri!

Zâne. „Nu poţi să vezi zâne dacă nu esti zănatic.” (Nichita Stănescu)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Un Ardelean says:

    Ardelenii nu pronunta moldoveneste.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: