Despre Ştefan Stroe, cu neuitare

Ultima dată ne-am întâlnit într-un magazin plin de oameni. Nu părea în apele lui, ştiam că are probleme de sănătate. S-a oprit totuşi şi mi-a zis că i-a plăcut cum am scris o „tabletă”, i-a dat de gândit ce-am spus acolo. Iar eu, ştiind că nu e omul care să împrăştie cu laude în stânga şi-n dreapta, am fost, şi atunci, fericită că l-am întâlnit.

„Ne este dor de Ştefan Stroe”. Se aude asta des prin redacţie, când ne mai adunăm în primul birou, de la intrare, cel în care veneam mulţi să vedem ce mai face, ce ne mai zice, când ne vizita. Şi  neapărat ne pregăteam de zâmbet, pentru că Ştefan Stroe avea întotdeauna pregătită o glumă sau o vorbă de duh pentru noi.

Ne e dor de epigramistul Ştefan Stroe, care a întâmpinat cititorii  ziarului „Crai nou”, pe prima pagină, mulţi ani.  Atât de mulţi,  încât sunt sigură că cei ce privesc şi acum în colţul din dreapta sus al ziarului  îndreaptă şi spre el un gând. Ne e dor de sfătoşenia lui, de erudiţia lui, de omul bun şi cald care a fost.

L-am descoperit altfel în rândurile romanului său, „Oasele pietrei”, în care a adunat  „cioburi de gând cu aripă ruptă”,  roman pe care fostul deţinut politic a avut amabilitatea să mi-l dea, cu  autograf. „Mirelei Butnariu,  prietenă de cursă lungă, să mă vadă şi altfel de cum mă ştie şi să mă uite tot cum îi place”.

De fapt, ultima dată ne-am întâlnit într-un alt loc. Acolo unde familia şi cei care l-au iubit şi l-au preţuit pe Ştefan Stroe îşi vor uni gândurile şi rugăciunile, comemorându-l, sâmbătă, 19 mai, ora 12, la capela Cimitirului Armenesc din Zamca – Suceava. Astăzi,  17 mai, ar fi împlinit 88 de ani.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: