Competiţia naţională „Şcoală europeană” din 2018

Trei unităţi de învăţământ din judeţ, declarate câştigătoare

> Una dintre ele s-a clasat pe locul al doilea în ierarhia naţională

Trei unităţi de învăţământ preuniversitar din judeţ, două de stat şi una particulară, au fost declarate câştigătoare în cadrul ediţiei 2018 a competiţiei naţionale „Şcoala europeană”, una dintre ele clasându-se pe locul al doilea în ierahia naţională.

Potrivit rezultatelor finale publicate de Ministerul Educaţiei Naţionale, în urma evaluării candidaturilor unităţilor de învăţământ preuniversitar înscrise în competiţie, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului s-a clasat pe locul 2, cu 191 de puncte, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava s-a clasat pe locul 7, cu 178 de puncte, iar Liceul Teoretic „Filadelfia” Suceava s-a clasat pe locul 32 în ierarhia naţională, cu 159 de puncte.

La ediţia din anul 2017 au fost declarate câştigătoare ale acestei competiţii zece unităţi de învăţământ din judeţul Suceava, care au primit titlul de „Şcoală europeană”, în anul 2016 fiind şapte unităţi de învăţământ declarate câştigătoare, în 2015 – 3, în 2014 – 5, în 2013 – 5, în 2012 – 3, în 2011 – 3, în 2010 – 3, în 2008 – 2, iar în 2007, o unitate de învăţământ.

Conform MEN, competiţia „Şcoală europeană” se adresează tuturor unităţilor de învăţământ preuniversitar care „au fost şi sunt implicate în programele europene din domeniul educaţiei şi formării profesionale şi constă în evaluarea calităţii şi coerenţei managementului şcolii, reflectat în documentele manageriale, precum şi a impactului pe care activităţile derulate în cadrul proiectelor europene l-a avut asupra culturii organizaţionale şi a ethosului şcolii”. Competiţia a fost lansată în anul 2004. Certificarea unităţilor de învăţământ cu titlul „Şcoală europeană” le conferă „recunoaştere şi prestigiu” în cadrul comunităţilor educaţionale. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: