Concurs judeţean

„Satul meu, grădină dragă”

Într-o lume din ce în ce mai zbuciumată, în care adevăratele valori sunt acoperite de cele false, considerăm că antrenarea elevilor în activităţi care să le dezvolte dragostea, respectul şi preţuirea faţă de orizontul local, reprezintă o datorie pentru toţi cei care sunt implicaţi în actul educaţional. De asemenea, interesul crescut al elevilor de a afla cât mai multe informaţii despre localitatea lor, despre istoria ei, despre tradiţiile şi obiceiurile locului, despre activităţile oamenilor şi despre unele acţiuni de modernizare a satului, a dus la hotărârea de a se desfăşura proiectul tematic „Satul meu, grădină dragă”.

Şcoala Gimnazială Zvoriştea, reprezentată de director prof. Ioan-Gelu Tomescu, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, a organizat concursul judeţean cu participare naţională „Satul meu, grădină dragă”, în perioada martie – aprilie 2018. Concursul s-a adresat preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar şi cel gimnazial, care provin din şcolile din judeţul Suceava şi din ţară.

Scopul concursului a fost acela de a valorifica capacităţile creative ale copiilor prin intermediul activităţilor propuse. S-a urmărit dezvoltarea interesului copiilor pentru cunoaşterea orizontului local, dezvoltarea capacităţilor de comunicare scrisă ale elevilor prin realizarea unor compuneri tematice şi realizarea unor compoziţii plastice, colaje, machete care să fie în concordanţă cu tema proiectului.

Concursul s-a desfăşurat pe mai multe secţiuni, pe fiecare nivel de clasă: secţiunea I care a cuprins desene şi picturi tematice, colaje realizate din diferite materiale, machete şi secţiunea a II-a referitoare la compuneri tematice.

La finalul acţiunii, coordonatorii proiectului, prof. înv. primar Zvetlana-Biatris Puiu şi prof. înv. primar Angela Sfichi, semnatarele acestor rânduri, împreună cu celelalte cadre didactice implicate – prof. înv. preşcolar Violeta Apetrei şi prof. înv. primar Constantin Apetrei, au organizat o expoziţie cu lucrările participanţilor în incinta şcolii. Activitatea desfăşurată s-a bucurat de un real succes. (Prof. înv. primar ZVETLANA BIATRIS PUIU, prof. înv. primar ANGELA SFICHI)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: