Gardienii forestieri, amenzi de sute de mii de lei şi confiscări de mii de metri cubi de material lemnos

> Primite au fost şi 4 sesizări privind evaluarea pagubelor produse de vânat pe terenurile agricole ale oamenilor, o suprafaţă de 168,7 de hectare de fond forestier făcând obiectul preluării, sub contract, în administrarea ocoalelor silvice

În primul trimestru al anului 2018, inspecţiile gardienilor forestieri suceveni în fondul forestier, în vegetaţia forestieră din afara acestuia, indiferent de forma de proprietate, dar şi controalele de exploatare în partizile autorizate de către ocoalele silvice, s-au concretizat într-un număr consistent de sancţiuni contravenţionale, dar şi în confiscări de masă lemnoasă. Mihai Găşpărel, şeful Gărzii Forestiere Suceava, precizează că, în perioada amintită, ca urmare a celor 8 controale de fond, depistată a fost doborârea ilegală a 47 de metri cubi de arbori, caz în care prejudiciul s-a ridicat la 14.805 de lei. În primele 3 luni ale anului în curs, în urma a 52 de controale de exploatare în partizile autorizate de către ocoalele silvice, gardienii forestieri au constatat 15 contravenţii şi au aplicat amenzi însumând 54.000 de lei. De asemenea, în obiectivul angajaţilor a stat şi circulaţia materialului lemnos, la acest capitol cele 25 de acţiuni din primul trimestru al anului 2018 lăsându-se cu 111.500 de lei în amenzi, dar şi cu confiscarea a 223 de metri cubi de lemn. Pe linia verificării provenienţei, cât şi a depozitării masei lemnoase la agenţii economici, dar şi în pieţe, în vederea valorificării, cu prilejul celor 335 de acţiuni de control, gardienii forestieri suceveni au constatat 95 de contravenţii, sancţionate cu un total de 305.000 lei, lucrătorii Gărzii Forestiere procedând şi la confiscarea a 3.814 metri cubi de masă lemnoasă. Totodată, conform inspectorului-şef Mihai Găşpărel, în primele 3 luni ale anului 2018, în vederea încheierii de contracte de prestări de servicii silvice, ocoalele silvice au preluat, pentru administrare, o suprafaţă de 168,7 de hectare de fond forestier. În acelaşi interval, la sediul Gărzii Forestiere Suceava au fost primite şi 4 sesizări privind evaluarea pagubelor produse de vânat pe terenurile agricole ale oamenilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: